Băi calde și parfumate

Redactia
Nicio pricină nu ne mână spre baie ca frigul, umezeala și cea­ța cenușie din geam.

Firește: e vor­ba de o baie fierbinte și parfu­mată, în care să-ți scufunzi și pielea, dar și gândurile croncănitoare și ne­gre ca niște ciori. Apa caldă destinde și relaxează, iar aro­mele adăugate sub formă de picături ne dau un sentiment de bine și de con­fort. Dar baia poate fi folosită și ca un exce­lent mijloc de frumusețe, pe care ar fi păcat să-l ratăm.

Fericirea începe cu M - mușețel
Relaxarea are bune urmări pentru frumusețe. Ea se citește în primul rând pe obraz, pe care-l eliberează de cris­pare și încordare, aju­tându-l să devină se­nin. Relaxarea se obține cu aro­­me: nu aveți nevoie decât de două-trei picături de ulei parfumat - mușe­țel, lavan­dă sau brad, pe care îl ames­te­cați în apa din baie, apoi vă întindeți pe spa­te, inhalați mires­­mele proas­­pete și vă rela­xați. Sărurile de baie sau gelurile de baie cu adaos de mi­­nerale sau alge au aceeași ac­țiune cal­mantă și, în plus, curăță pie­lea în pro­­­­funzime. O idee bună ar fi ca pe du­rata băii să vă aplicați și o mască pe față (în funcție de tenul pe care-l aveți), pen­tru că aburii deschid porii și efectul e garantat.

Adaosuri naturale
* O cană de oțet de mere adăugat în apa din baie liniștește pielea iri­tată.
* O cană de lapte praf (diluat, ca să nu facă cocoloașe) adăugat în apa din baie înmoaie pielea aspră.
* Făina de secară (și ea diluată cu apă) adăugată în apa din baie înălbește pielea și o catifelează.

Pentru pielea ridată
Înainte de a intra în baie, unge­ți-vă pe corp cu un ulei aromat (poate fi ulei de măsline). Stați zece minute în baie, apoi frecați-vă pe corp cu un burete.

Mai multă energie
Dacă după baie rămâ­neți acasă sau vă pregătiți pentru noapte, us­cați-vă corpul tamponându-l cu un pro­sop ab­sorbant. Dim­potrivă, dacă doriți să ple­cați de acasă, fre­cați-vă bine pe spate, pe coap­se și pe picioa­re cu un prosop mai aspru de cânepă. Vă veți simți în­viorate și energice.
Important: orice baie trebuie în­che­iată cu un duș călduț sau chiar rece. Ur­mele de săpun rămase pe corp trebuie înlăturate, fiindcă usucă pielea. E bine de știut că apa rece este un stimulent al circulației periferice și un dușman al zonelor celulitice. Ata­cați-le voinicește cu dușul îndrep­tat către ele, la presiune maximă.9