Rețetă contra ascitei
Sunt una dintre cititoarele revistei "Formula AS" și o socotesc una dintre cele mai importante publicații din țara noastră, care aduce în sufletele celor bolnavi și nevoiași bucurie, alinare și speranță de viață. Cu nădejdea că voi spori și eu binele pe care îl faceți, dau mai jos o rețetă pentru ascită și eliminarea excesului de lichid din abdomen.
Oțet din miere de albine și drojdie de bere
Într-un borcan de 12 l se pun 2 kg miere de albine și 100 g drojdie de bere, peste care se toarnă 8 l apă fiartă și răcită. Se amestecă bine, apoi se acoperă cu un tifon. Se amestecă de 3 ori pe zi, ușor. Timp de 4-5 zile fermentația e puternică și se poate revărsa ca laptele în clocot. După ce se mai domolește, se adaugă încă 2 l apă. Se ține la cald, timp de trei luni. Se obține un oțet din care bolnavul va lua zilnic, cu zece minute înainte de masă, câte 20 ml. Rezultatul e miraculos. Mama unei cunoștințe, căreia i se extrăgea lichid din abdomen, a eliminat prin urină excesul de lichid și a mai trăit 20 de ani.
Sfătuiesc pe cei bolnavi de ciroză, care încă nu au ajuns în faza de ascită, să prepare din vreme acest oțet, având în vedere că oțețirea e lentă, 3 luni.
Scriu aceasta, nu fără să mă gândesc cu tristețe la fratele meu, care a murit la 48 de ani, după ce i s-a extras a treia oară lichid. Dacă aș fi știut de acest oțet...
Vă doresc multă sănătate, putere de muncă și fericire. Cu stimă,
FEVRONIA-MARIA GRIGORE - str. P. Ispirescu 3, bl. A3, sc. D, et. 10, ap. 4, Iași
Neoplasm pulmonar
* Se ia bitter suedez, 3 linguri pe zi, în ceai, înainte de mesele principale cu 30 de minute.
* Ceai combinat de năpraznic. Se pune la macerat o mână de plantă, în 250 ml apă rece. Se lasă până a doua zi dimineața. Se strecoară lichidul. Peste plantele rămase, umede, se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă să se răcească, se strecoară și se amestecă cele două lichide (maceratul cu infuzia). Se beau 3 căni pe zi, pe stomacul gol, cu înghițituri mici. Se bea apă de izvor, nu mai veche de 24 de ore. Nu se folosește apă de la robinet.
* Infuzie din coada-calului și coada-șoricelului (amestec în părți egale). Se prepară infuzia din 4 linguri de amestec la 1 l apă clocotită. Din acest ceai se aplică comprese pe timpul nopții, în zonele afectate (pe spate sau pe piept). Tratamentul se face până la ameliorarea bolii.
Carcinom bazo-celular
În primul rând, se ține un regim alimentar strict. Nu este voie să se consume alcool, cafea, carne și grăsimi animale sub nicio formă, nici zahăr, mezeluri, afumătură. Se consumă vegetale, uleiuri vegetale, lactate, pește.
* În paralel cu acest regim, zilnic, se iau câte 2-3 linguri de bitter suedez, în ceai cald (infuzie din coada-șoricelului sau sunătoare, alternând o zi coada-șoricelului, o zi sunătoare). Se spală zilnic zona cu bitter suedez diluat. După aceea, ungeți cu alifie de gălbenele.
GHEORGHE BURTEA - Albota-Argeș
Tratament pentru arsuri foarte grave
Mi-am vindecat băiatul, în vârstă de 6 ani, care s-a opărit la burtă și amândouă labele de la picioare cu apă clocotită, fără să-l duc la doctor. * Se iau frunze verzi (sau chiar uscate, ori de sub zăpadă) de liliac alb simplu (cu flori "nebătute"), în cantitatea necesară acoperirii suprafeței arse, și se pun la fiert în apă, până când aceasta se face neagră. Se lasă la răcit să devină călduță. Se acoperă suprafața arsă cu frunzele călduțe, și se pune deasupra o pânză sau un tifon. Timp de 24 de ore, încontinuu, se umezește pansamentul cu apa în care au fiert frunzele. (Acestea nu au voie să se usuce, ca să nu irite rana.) După 24 de ore, se scoate pansamentul care va ridica și primul strat de piele, cu toate substanțele rămase de la materialul care a provocat arsura, iar rana va rămâne foarte curată. Dacă arsurile sunt foarte adânci, se repetă acoperirea cu frunze și umectarea lor. Pansamentul se schimbă la fiecare 24 de ore, până la vindecarea completă. Pielea rămâne catifelată și elastică. Copilul meu (acum are 30 de ani) nu a rămas nici măcar cu cea mai mică cicatrice.
EMILIA PUȘCAȘ - Brașov
Ulcer varicos
Se caută untură proaspătă de porc, dar numai cea de pe "mațul gros" (cu care se umplu chiștele, țăranii știu foarte bine care este). Se topește untura și se păstrează într-un borcănel mai mic. Se poate folosi imediat după ce s-a răcit. Se procedează în felul următor: se spală rana cu Rivanol, se unge cu un strat de untură, se bandajează cu fașă nouă, curată, se lasă trei zile, după care se desface și se spală iarăși cu Rivanol. Se unge cu un strat de Tetraciclină, se bandajează din nou și se lasă iar trei zile. Se desface, se spală iar cu Rivanol și se pudrează rana cu Baneocin pulbere. Se bandajează iar cu fașă curată, se lasă trei zile, după care se repetă procedura până la vindecare. Atenție! Nu toate ulcerele se vindecă cu acest tratament, fiindcă nu toate sunt la fel, dar aceia cărora le priește tratamentul se vindecă foarte repede. Mare grijă să nu vă loviți la locul bolnav, că de obicei, unde te doare și ești sensibil, acolo te lovești.
Tratament-minune pentru rinichi și prostată
* 1-2 rădăcini de pătrunjel se dau pe răzătoare sau prin robot.
* 1-2 mere date prin răzătoare sau prin robot (cantitățile să fie egale!). Se amestecă răzăturile și se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, dimineața, la prânz și seara, înaintea meselor. O să rămâneți uimiți de rezultate.
Leac pentru inimă
* 250 g ovăz, 4 litri apă și puțin păducel. Se fierb toate pe foc mic și se lasă o jumătate de oră, după ce începe să fiarbă. Se beau zilnic cât mai multe căni. Mulți oameni nu au mai ajuns la Târgu Mureș pentru operație de inimă.
Pentru detalii, sunați-mă la tel. 0755/19.12.46.
MOȘ COSTACHE - Aleea Căminului, B1, ap. 2, Fălticeni
Afecțiuni hemoroidale
Includ în acest generic: ulcerațiile anale sângerânde, excrescențele interne și externe anusului, fistulă depistată colonoscopic - indubitabil generatoare de cancer.
Am enumerat intenționat afecțiunile de mai sus, întrucât toate mi-au fost depistate pe parcursul anilor, de unele unități spitalicești, inclusiv Clinica "Proctomed" - București. Am fost internat, dar am refuzat intervențiile chirurgicale, apelând pe propria-mi răspundere la medicațiile naturiste, preluate din diverse surse, și anume: am utilizat uleiul de ricin (farmacie) umezind degetul mijlociu într-un păhăruț (cutiuță) cu care am frecționat energic și în profunzime, seara și dimineața, și după caz, și în timpul zilei, timp de 4-6 minute zonele, în special fistula canceroasă. Durata tratamentului este de 4-6 săptămâni, respectiv, până la cicatrizarea zonelor enumerate mai sus.
Atenuarea sindromului Alzheimer
Consultând prospectul specialiștilor în psihiatrie, elaborat pe baza recomandărilor medicului german Alois Alzheimer (1864-1915), descoperitorul bolii care-i poartă numele, am reținut, pe de-o parte, că această boală este incurabilă, ea constituind cea mai frecventă cauză generatoare a sindromului demență senilă, iar pe de altă parte, că există, totuși, tratament pentru acest sindrom - din faza ușoară, către faza moderată, stadiu în care mă aflam și eu în urmă cu 10-12 ani. Această ultimă informație m-a încurajat, în sensul că șansele ameliorării nu trebuiau ignorate, tratamentul indicat făcându-mi bolile mai ușor de suportat. Am mai reținut că acest sindrom este generat - printre altele - de insuficienta oxigenare a capilarelor epidermei scalpului și a irigării creierului, care, neactivate metodic, conduc la rigidizarea venelor și respectiv la demență. Pentru a evita cronicizarea acestor sechele, eu procedez consecvent, cu rezultate benefice, astfel:
* În vederea activării capilarelor ce irigă creierul, se recomandă utilizarea unor perii de plastic (semirigide) de regulă umezite, cu care se frecționează, timp de 3-4 minute, epiderma scalpului (creștetul capului, lateralele urechilor, tâmplelor, jugularelor gâtului, ceafa, sprâncenele, ochii, iar seara, după duș, și dimineața, se face periajul întregului corp.
* În același scop, pentru evitarea gândurilor negre, obsedante, ce întârzie grăbirea somnului, se recomandă ca, orice poziție a corpului ai avea, ținând ochii închiși, să descrii imaginar o dungă albă, trasată pe o tablă neagră, sub forma cifrei 8, lent, pe perimetre cât mai largi.
* Se observă că, după astfel de ședințe, beneficiem de o irigare reconfortantă a creierului, de grăbirea somnului și de atenuarea în timp a unora dintre simptomele bolii Alzheimer.
GRIGORE COCOȘ - str. Dorobanților 46, Brăila
Pentru tuse
Vă trimit și eu o rețetă populară (verificată în familie) împotriva obositoarei și neplăcutei tuse. Un remediu eficient împotriva tusei de orice fel și pentru orice vârstă: * Se fierbe o lămâie la foc moale, timp de 10 minute (prin fierbere, lămâia se înmoaie și se obține mai multă zeamă). Se taie în două și se stoarce bine într-un pahar de 200 ml. La sucul obținut se adaugă 2 linguri de glicerină (de la farmacie), echivalent 30 g. Amestecul se agită bine, apoi paharul se umple cu miere. Doza de sirop contra tusei se fixează după nevoie. * Dacă avem un acces de tuse în timpul zilei, luăm o linguriță de sirop (după ce amestecăm bine conținutul). * Dacă tușim și noaptea, luăm câte o linguriță de sirop la culcare și una noaptea, când ne trezim. * Pentru tusea rebelă, luăm 6 lingurițe de sirop pe zi: dimineața după trezire, înainte de prânz, după masa de prânz, la câteva ceasuri după aceasta, la cină, la culcare. Pe măsură ce tusea cedează, micșorăm numărul dozelor pe zi.
Acest sirop nu deranjează stomacul. Poate fi luat atât de copii, cât și de adulți. Ușurează tusea și o înlătură.
Doresc multă sănătate celor ce vor folosi această rețetă, precum și celor prin bunăvoința cărora va fi cunoscută. Bunul Dumnezeu să ne dea sănătate, gânduri bune și posibilitatea să ne ajutăm aproapele.
IULIA VORNICU, pensionară - Iași