Caralluma fimbriata

Iulia Vlad
Este o plantă suculentă (cactus), cu flori spectaculoase în formă de stea, originară din India și folosită de sute de ani pentru stingerea senzației de foame.

Conține substanțe care "pă­călesc" creierul și dau senzația de "plin" chiar și când stomacul este gol. O altă pro­prie­tate a acestei plan­te este că stimulează organismul să "ardă" drept combustibil de­pozitele de grăsime. De-a lungul timpului, Caralluma fimbriata a fost folosită în India pentru a suprima foamea muncitorilor din orezării și a le spori rezistența. În timp, s-a dovedit că planta accelerează și slăbitul, atunci când este consumată în paralel cu o dietă sănătoasă, fără excese, și însoțită de o activitate fizică moderată. Le este de ajutor și celor care au slăbit și doresc să își păstreze greutatea, precum și celor care ur­mează un regim sănătos, dar pierderea kilogra­melor "stă pe loc". În bucătăria indiană, ca­ralluma este gătită ca o legumă crudă sau con­servată sub formă de mu­rături.
Se utilizează sub for­mă de extract de caralluma fimbriata, ca supliment alimentar, pe care îl găsiți în magazinele naturiste.