Conține substanțe care "păcălesc" creierul și dau senzația de "plin" chiar și când stomacul este gol. O altă proprietate a acestei plante este că stimulează organismul să "ardă" drept combustibil depozitele de grăsime. De-a lungul timpului, Caralluma fimbriata a fost folosită în India pentru a suprima foamea muncitorilor din orezării și a le spori rezistența. În timp, s-a dovedit că planta accelerează și slăbitul, atunci când este consumată în paralel cu o dietă sănătoasă, fără excese, și însoțită de o activitate fizică moderată. Le este de ajutor și celor care au slăbit și doresc să își păstreze greutatea, precum și celor care urmează un regim sănătos, dar pierderea kilogramelor "stă pe loc". În bucătăria indiană, caralluma este gătită ca o legumă crudă sau conservată sub formă de murături.
Se utilizează sub formă de extract de caralluma fimbriata, ca supliment alimentar, pe care îl găsiți în magazinele naturiste.