Mai conţine, de asemenea, un nivel ridicat de acid galic, care inhibă absorbţia de grăsimi, şi jumătate din cantitatea de cofeină conţinută de cafea. Medicina tradiţională chineză îl consemnează la loc de cinste, pentru beneficiile sale asupra sănătăţii. Iată câteva: ajută digestia, stimulează imunitatea, previne apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului.
Frunzele de ceai sunt pregătite prin fermentare îndelungată - timp de câţiva ani. Este negru sau maro, cu aromă puternică, iar din cauza presării frunzelor, se poate găsi sub diverse forme - cuburi, boabe, dar şi frunze ori la pliculeţe.
Începeţi ziua cu o cană sau două de ceai Pu-erh, preparat astfel: pentru o cană sunt necesare o linguriţă sau două de ceai, care se clătesc cu apă caldă, înainte de folosire. Peste ceai, se toarnă apoi apă clocotită. Se lasă la infuzat 4-5 minute. Se beau pe zi până la 3 căni de ceai Pu-erh.