Ceaiul magic Pu-erh

Iulia Vlad
Obținut de mii de ani, din ar­bo­rele de ceai care crește în re­gi­u­nea Yunnan din China, ceaiul Pu-erh conține un ingredient de activare a en­zimei care micșorează țesutul adipos.

Mai conține, de asemenea, un nivel ridicat de acid galic, care inhibă ab­sorbția de grăsimi, și jumătate din can­titatea de cofeină conținută de cafea. Medicina tradițională chineză îl con­semnează la loc de cinste, pentru bene­ficiile sale asupra sănătății. Iată câteva: ajută digestia, stimulează imuni­tatea, previne apariția bolilor cardiovasculare și a diabetului.
Frunzele de ceai sunt pregătite prin fermentare îndelungată - timp de câțiva ani. Este ne­gru sau ma­ro, cu aromă puternică, iar din cauza pre­sării frun­ze­lor, se poate găsi sub diverse forme - cuburi, boabe, dar și frunze ori la pli­culețe.
Începeți ziua cu o cană sau două de ceai Pu-erh, preparat astfel: pentru o cană sunt necesare o linguriță sau două de ceai, care se clătesc cu apă caldă, înainte de folosire. Peste ceai, se toarnă apoi apă clocotită. Se lasă la infuzat 4-5 minute. Se beau pe zi până la 3 căni de ceai Pu-erh.