Mai conține, de asemenea, un nivel ridicat de acid galic, care inhibă absorbția de grăsimi, și jumătate din cantitatea de cofeină conținută de cafea. Medicina tradițională chineză îl consemnează la loc de cinste, pentru beneficiile sale asupra sănătății. Iată câteva: ajută digestia, stimulează imunitatea, previne apariția bolilor cardiovasculare și a diabetului.
Frunzele de ceai sunt pregătite prin fermentare îndelungată - timp de câțiva ani. Este negru sau maro, cu aromă puternică, iar din cauza presării frunzelor, se poate găsi sub diverse forme - cuburi, boabe, dar și frunze ori la pliculețe.
Începeți ziua cu o cană sau două de ceai Pu-erh, preparat astfel: pentru o cană sunt necesare o linguriță sau două de ceai, care se clătesc cu apă caldă, înainte de folosire. Peste ceai, se toarnă apoi apă clocotită. Se lasă la infuzat 4-5 minute. Se beau pe zi până la 3 căni de ceai Pu-erh.