Le întâlnim încorporate în produse de îngrijire sau sub formă pură, simple. Ele vă pot face să arătaţi "ca o prinţesă", cu condiţia să fie de calitate, utilizate corect şi potrivite tipului de piele şi păr. Le găsiţi la plafaruri, magazine naturiste şi farmacii.
Seara este cel mai bun moment pentru a aplica uleiuri. Iată câteva moduri de a le utiliza:
* Amestecaţi puţin ulei în crema hidratantă, serumul pentru faţă, sau în loţiunea pentru corp. Este o modalitate foarte bună de a "îmbogăţi" produsele cosmetice. Atenţie, însă! Dacă le aplicaţi în timpul zilei, uleiul amestecat cu produse care conţin SPF le diminuează acestora eficienţa în protecţia solară.
* Aplicaţi câteva picături de ulei direct pe pielea puţin umedă (după curăţarea ei), apoi masaţi crema hidratantă, serumul sau loţiunea. Se poate folosi un ulei sau o combinaţie de uleiuri.
* Puteţi folosi uleiurile şi pe post de demachiant, ca ingredient în măşti sau tratamente cosmetice pentru piele şi pentru păr.
* Cumpăraţi uleiuri în cantitate mică şi depozitaţi-le la rece, ferite de lumină şi în sticle ermetic închise. Uleiurile râncezesc începând cu 4-5 luni de la deschidere, în funcţie de tipul lor.
Iată câteva dintre cele mai eficiente uleiuri cu utilizare cosmetică:
* Uleiul de măsline - are efect hidratant şi nutritiv asupra pielii şi părului, le întârzie îmbătrânirea şi le revigorează. Este potrivit pentru tratarea tenului şi corpului cu piele uscată, iritată, sensibilă, crăpată, a părului tern, lipsit de strălucire, a unghiilor fragile.
* Uleiul de migdale - este un ulei delicat, emolient, potrivit pentru orice tip de piele, în special cea uscată, sensibilă, sau pielea din jurul ochilor.
* Uleiul de jojoba - are un efect de menţinere a supleţii şi elasticităţii pielii şi face minuni în cazul pielii devitalizate, fragile, ridate, uscate, împotriva ridurilor din jurul ochilor. Este foarte bun şi pentru tenul gras sau mixt şi pentru îngrijirea părului.
* Uleiul de germeni de grâu - este "campionul" tonifierii şi redării fermităţii pielii, prin proprietăţile sale nutritive şi protectoare. Este potrivit pentru pielea matură sau îmbătrânită, pentru redarea supleţii sânilor, decolteului, gâtului, pentru revigorarea şi întărirea părului şi a unghiilor.
* Uleiul de luminiţa nopţii (sau primulă) - regenerant, restructurant, susţine elasticitatea pielii şi este printre cele mai eficiente produse pentru prevenirea şi ameliorarea ridurilor, a pielii uscate şi îmbătrânite. Este, de asemenea, foarte bun pentru a păstra pielea întinsă în jurul ochilor şi a calma iritaţiile.
* Uleiul de argan - întârzie efectele înaintării în vârstă, "restaurează" pielea îmbătrânită şi ternă şi îi redă elasticitatea, tonusul şi supleţea, readuce la viaţă părul degradat şi întăreşte unghiile casante
* Uleiul de seminţe de struguri - un ulei fin, care intră uşor în piele, hrănitor, revitalizant, restructurant. Face minuni in cazul tenul gras sau mixt, al pielii mature, îmbătrânite, deteriorate, şi este excelent împotriva ridurilor din jurul ochilor.
* Uleiul de avocado - are efect regenerator, restructurant, antirid, anti-îmbătrânire. Se poate folosi cu succes şi pentru pielea din jurul ochilor, decolteu, gât, sâni sau în îngrijirea părului.
* Uleiul de ricin - este binecunoscut efectul său asupra părului, genelor şi sprâncenelor, pe care le îndeseşte, le fortifică şi le stimulează creşterea. Păstrează unghiile sănătoase şi vindecă pielea uscată şi crăpată.