Alimente permise: * carne slabă de orice animal, fiartă sau la grătar, inclusiv mezeluri slabe (parizer, crenvurşti, şuncă slabă); * lactate - lapte degresat, iaurt, sana, lapte bătut, brânză de vaci, caş, urdă, telemea de vacă (slabă, desărată); * ouă fierte, tari - 2-4 pe săptămână; * fructe; * legume verzi, fierte sau înăbuşite (conopidă, spanac, varză, fasole verde, dovlecei, vinete, sparanghel etc.); * salate - de roşii, ardei, castraveţi, salată verde, preparate cu ulei vegetal (15 ml); * cartofi fierţi sau copţi (2-3 pe zi); orez fiert sau mămăligă (2-3 linguri pe zi); supe şi ciorbe slabe - nu instant! * ceaiuri, sucuri neîndulcite, apă, apă minerală, sifon, zeamă de compot şi compoturi îndulcite cu zaharină; * condimente naturale - frunze de mărar şi pătrunjel, ceapă, usturoi.
Alimente interzise: * alcoolul de orice fel - îngraşă la fix!; * zahărul şi mierea (cremele, îngheţatele, prăjiturile, gemurile, ciocolata), sosurile dulci; * grăsimile animale (unt, untură, frişcă, smântână, telemea grasă, caşcaval, brânză topită, carne şi mezeluri grase, peştele gras); * fasolea şi mazărea uscată şi lintea; * bananele, strugurii, prunele şi perele dulci, nucile, alunele, fisticul, fructele zaharisite; * pâinea şi făinoasele (tăiţei, paste făinoase, biscuiţi, aluaturi), prăjelile, rântaşul; * sarea şi condimentele iuţi - sporesc apetitul!
Exemplu: o masă poate fi compusă dintr-o bucată de carne sau dintr-o bucată de brânză, sau dintr-un iaurt sau un fruct (150-200 g), sau supă (ciorbă).
Eu vă recomand această dietă cu toată încrederea. Până să o încerc ţinusem mai multe cure, fără niciun alt rezultat decât înfometarea şi înrăutăţirea sănătăţii. Trebuie, însă, să aveţi răbdare şi să mai faceţi şi mişcare. Rezultatele nu se vor lăsa aşteptate şi vă vor aduce satisfacţie.
SILVIA BOIAN - Bucureşti