Alimente permise: * carne slabă de orice animal, fiartă sau la grătar, inclusiv mezeluri slabe (parizer, crenvurști, șuncă slabă); * lactate - lapte degresat, iaurt, sana, lapte bătut, brânză de vaci, caș, urdă, telemea de vacă (slabă, desărată); * ouă fierte, tari - 2-4 pe săptămână; * fructe; * legume verzi, fierte sau înăbușite (conopidă, spanac, varză, fasole verde, dovlecei, vinete, sparanghel etc.); * salate - de roșii, ardei, castraveți, salată verde, preparate cu ulei vegetal (15 ml); * cartofi fierți sau copți (2-3 pe zi); orez fiert sau mămăligă (2-3 linguri pe zi); supe și ciorbe slabe - nu instant! * ceaiuri, sucuri neîndulcite, apă, apă minerală, sifon, zeamă de compot și compoturi îndulcite cu zaharină; * condimente naturale - frunze de mărar și pătrunjel, ceapă, usturoi.
Alimente interzise: * alcoolul de orice fel - îngrașă la fix!; * zahărul și mierea (cremele, înghețatele, prăjiturile, gemurile, ciocolata), sosurile dulci; * grăsimile animale (unt, untură, frișcă, smântână, telemea grasă, cașcaval, brânză topită, carne și mezeluri grase, peștele gras); * fasolea și mazărea uscată și lintea; * bananele, strugurii, prunele și perele dulci, nucile, alunele, fisticul, fructele zaharisite; * pâinea și făinoasele (tăiței, paste făinoase, biscuiți, aluaturi), prăjelile, rântașul; * sarea și condimentele iuți - sporesc apetitul!
Exemplu: o masă poate fi compusă dintr-o bucată de carne sau dintr-o bucată de brânză, sau dintr-un iaurt sau un fruct (150-200 g), sau supă (ciorbă).
Eu vă recomand această dietă cu toată încrederea. Până să o încerc ținusem mai multe cure, fără niciun alt rezultat decât înfometarea și înrăutățirea sănătății. Trebuie, însă, să aveți răbdare și să mai faceți și mișcare. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate și vă vor aduce satisfacție.
SILVIA BOIAN - București