* Metoda asiatică - recomandă să mestecăm fiecare îmbucătură de 30 de ori. Efectul e sigur, dar procedeul este plictisitor. Mai bine apelaţi la un truc: mâncaţi cu linguriţa sau cu furculiţa de tort.
* Acupunctură - când simţiţi că vă apucă foamea, apăsaţi cu degetul arătător 10-20 de secunde pe punctul aflat între nas şi buza superioară.
* Cântăriţi-vă doar o dată pe săptămână - cine se urcă zilnic pe cântar se supune unei tensiuni nedorite. În plus: cea mai mică variaţie în greutate poate să ne strice pofta de-a mai slăbi.
* Apa bună la toate - când foamea chiorăie în stomac, adesea e vorba numai de sete. Încercaţi mai întâi să beţi un pahar de apă sau o cană cu ceai de plante. După 20 de minute, apetitul a dispărut.
* Slăbitul refuză sarea: înlocuiţi, pe cât mai des posibil, sarea din bucate cu pătrunjel, cimbru şi busuioc. Sarea adună apă în ţesuturi şi îngraşă.
* Un aperitiv de vară: struguri îngheţaţi. Spălaţi un pumn de boabe de struguri, zvântaţi-i şi vârâţi-i în congelator. Când vi se face foame, sugeţi boabele, până se topesc. Durează mult şi dau senzaţie de saţietate.
* Fiţi creativi - de câte ori vreţi să vă repeziţi la frigider, imaginaţi-vă că mai adăugaţi un strat de grăsime peste aceea pe care deja o aveţi.
* O alarmă utilă: îmbrăcaţi-vă cât mai des, când mâncaţi, în haine strâmte. Când simţiţi că vă strânge cordonul, puneţi stop.