* Metoda asiatică - recomandă să mestecăm fiecare îmbucătură de 30 de ori. Efectul e sigur, dar procedeul este plictisitor. Mai bine apelați la un truc: mâncați cu lingurița sau cu furculița de tort.
* Acupunctură - când simțiți că vă apucă foamea, apăsați cu degetul arătător 10-20 de secunde pe punctul aflat între nas și buza superioară.
* Cântăriți-vă doar o dată pe săptămână - cine se urcă zilnic pe cântar se supune unei tensiuni nedorite. În plus: cea mai mică variație în greutate poate să ne strice pofta de-a mai slăbi.
* Apa bună la toate - când foamea chiorăie în stomac, adesea e vorba numai de sete. Încercați mai întâi să beți un pahar de apă sau o cană cu ceai de plante. După 20 de minute, apetitul a dispărut.
* Slăbitul refuză sarea: înlocuiți, pe cât mai des posibil, sarea din bucate cu pătrunjel, cimbru și busuioc. Sarea adună apă în țesuturi și îngrașă.
* Un aperitiv de vară: struguri înghețați. Spălați un pumn de boabe de struguri, zvântați-i și vârâți-i în congelator. Când vi se face foame, sugeți boabele, până se topesc. Durează mult și dau senzație de sațietate.
* Fiți creativi - de câte ori vreți să vă repeziți la frigider, imaginați-vă că mai adăugați un strat de grăsime peste aceea pe care deja o aveți.
* O alarmă utilă: îmbrăcați-vă cât mai des, când mâncați, în haine strâmte. Când simțiți că vă strânge cordonul, puneți stop.