Dieta a fost creată de Daniela Jakubowics, medic endocrinolog, cercetător la Universitatea din Tel Aviv şi autor al mai multor studii în domeniul bolilor metabolice şi nutriţiei. Ea susţine că organismul procesează alimentele în mod diferit, în funcţie de momentul zilei. Metabolismul este influenţat de ritmul circadian al organismului - ritmul biologic intern al corpului, pe o durată de 24 de ore. Daniela Jakubowics a dezvoltat un plan de alimentaţie prin care slăbiţi dacă repartizaţi caloriile în felul următor: * 600-850 de calorii la micul dejun, * 350-400 de calorii la masa de prânz, * 150-200 de calorii la cină.
Micul dejun ar trebui să fie bogat în proteine, de exemplu două căni de lapte sau iaurt sau lapte de soia, la care se adaugă omletă de albuşuri sau friptură de carne slabă. Proteinele consumate dimineaţa oferă energie, construiesc masă musculară, cresc vigilenţa şi ajută la menţinerea nivelului zahărului în sânge timp de mai multe ore. De asemenea, este obligatorie o cantitate moderată de carbohidraţi şi grăsimi, precum şi un desert dulce. Dr. Jakubowics susţine că o bucată de ciocolată, o plăcintă cu mere sau o prăjitură satisfac pofta de dulce şi păstrează ridicat nivelul de serotonină pe parcursul zilei. Toate aceste alimente, spune ea, ar trebui să fie consumate înainte de ora 10 dimineaţa.
Masa de prânz ar trebui luată între orele 14 şi 15, chiar dacă nu vă e foame, şi să se limiteze la legume, fructe şi alimente bogate în proteine, fără dulciuri sau carbohidraţi.
Cina este minimală - ideal, doar legume, dar puteţi adăuga o cantitate mică de fructe sau alimente cu proteine slabe. Puteţi bea ceai, cafea fără zahăr, în orice moment al zilei. Urmaţi acest plan, iar kilogramele în plus se vor topi şi veţi rămâne la greutatea dorită. Veţi fi feriţi de poftele de dulce de după amiază şi seara, şi nu veţi fi tentaţi să abandonaţi dieta.