Dieta a fost creată de Daniela Jakubowics, medic endocrinolog, cercetător la Universitatea din Tel Aviv și autor al mai multor studii în domeniul bolilor metabolice și nutriției. Ea susține că organismul procesează alimentele în mod diferit, în funcție de momentul zilei. Metabolismul este influențat de ritmul circadian al organismului - ritmul biologic intern al corpului, pe o durată de 24 de ore. Daniela Jakubowics a dezvoltat un plan de alimentație prin care slăbiți dacă repartizați caloriile în felul următor: * 600-850 de calorii la micul dejun, * 350-400 de calorii la masa de prânz, * 150-200 de calorii la cină.
Micul dejun ar trebui să fie bogat în proteine, de exemplu două căni de lapte sau iaurt sau lapte de soia, la care se adaugă omletă de albușuri sau friptură de carne slabă. Proteinele consumate dimineața oferă energie, construiesc masă musculară, cresc vigilența și ajută la menținerea nivelului zahărului în sânge timp de mai multe ore. De asemenea, este obligatorie o cantitate moderată de carbohidrați și grăsimi, precum și un desert dulce. Dr. Jakubowics susține că o bucată de ciocolată, o plăcintă cu mere sau o prăjitură satisfac pofta de dulce și păstrează ridicat nivelul de serotonină pe parcursul zilei. Toate aceste alimente, spune ea, ar trebui să fie consumate înainte de ora 10 dimineața.
Masa de prânz ar trebui luată între orele 14 și 15, chiar dacă nu vă e foame, și să se limiteze la legume, fructe și alimente bogate în proteine, fără dulciuri sau carbohidrați.
Cina este minimală - ideal, doar legume, dar puteți adăuga o cantitate mică de fructe sau alimente cu proteine slabe. Puteți bea ceai, cafea fără zahăr, în orice moment al zilei. Urmați acest plan, iar kilogramele în plus se vor topi și veți rămâne la greutatea dorită. Veți fi feriți de poftele de dulce de după amiază și seara, și nu veți fi tentați să abandonați dieta.