Dieta cu sfeclă roșie

Iulia Vlad
Printre legumele iernii care ne ajută să slăbim se numără și sfe­cla roșie. Nu prea plăcută la gust când e consumată în stare crudă, odată fiartă și condimentată cu un anume dichis, devine gustoasă și foarte folosi­toare când e vorba de pier­dut ki­lo­grame.

Rețeta

Aveți nevoie de 500-600 grame sfeclă coaptă sau fiartă în apă cu sare, până se înmoaie, tăiată cubulețe sau felii groase. Peste ea adău­gați 3-4 linguri de miez de nucă mărunțit. Asezonați sa­lata cu un "dressing" din puțin oțet de mere și jumă­tate de linguriță de ulei de măsline. La servire, adăugați pătrunjel proaspăt tocat și puțin hrean dat pe răzătoare. Salata se păstrează la frigider și se împarte în 3 porții, care se mănâncă pe parcursul unei zile. Ca lichide, aveți voie ceai, cafea fără zahăr, și e bine să beți apă plată, cel puțin 2 litri pe zi.

Iată cum arată o zi de dietă:

• Micul dejun: o porție de salată de sfeclă.

• Prânz: o porție de sa­lată de sfeclă și 100 g de carne la grătar (piept de pui sau carne de vită)

•  Seara: o porție de salată de sfeclă.

După 3 zile de dietă, slă­biți până la 2 kg. În conti­nuare, pentru a menține efec­tele regimului, înlocuiți o masă pe zi cu salată de sfeclă. Regi­mul se poate relua după două săptă­mâni.