Rețeta
Aveți nevoie de 500-600 grame sfeclă coaptă sau fiartă în apă cu sare, până se înmoaie, tăiată cubulețe sau felii groase. Peste ea adăugați 3-4 linguri de miez de nucă mărunțit. Asezonați salata cu un "dressing" din puțin oțet de mere și jumătate de linguriță de ulei de măsline. La servire, adăugați pătrunjel proaspăt tocat și puțin hrean dat pe răzătoare. Salata se păstrează la frigider și se împarte în 3 porții, care se mănâncă pe parcursul unei zile. Ca lichide, aveți voie ceai, cafea fără zahăr, și e bine să beți apă plată, cel puțin 2 litri pe zi.
Iată cum arată o zi de dietă:
• Micul dejun: o porție de salată de sfeclă.
• Prânz: o porție de salată de sfeclă și 100 g de carne la grătar (piept de pui sau carne de vită)
• Seara: o porție de salată de sfeclă.
După 3 zile de dietă, slăbiți până la 2 kg. În continuare, pentru a menține efectele regimului, înlocuiți o masă pe zi cu salată de sfeclă. Regimul se poate relua după două săptămâni.