Lung sau scurt, el este întotdeauna remarcat de bărbaţi, iar femeile ar face orice pentru a-l avea sănătos şi bogat. Însă aerul poluat, viaţa plină de stres, alimentaţia dezordonată şi nesănătoasă, şi nu în ultimul rând, chimicalele cu care îl "îngrijim", aduc părul într-o stare nenaturală, care determină, chiar la vârste tinere, rărirea şi subţierea firelor, căderea şi albirea lor înainte de vreme. Nici un alt remediu nu este mai prielnic părului decât tratamentele naturiste, ale căror rezultate nu se lasă aşteptate. Iată câteva proceduri care ajută părul agresat să îşi revină, îl restructurează şi îl revitalizează.
Şampon revigorant cu aspirină
O metodă surprinzătoare, care ajută la menţinerea părului sănătos, înviorarea culorii şi îndepărtarea mătreţii, este folosirea aspirinei la spălatul lui. Zdrobiţi câteva tablete de aspirină (netamponată), adăugaţi-le în sticla cu şamponul pe care îl folosiţi în mod obişnuit şi amestecaţi bine. Părul va arăta plin de viaţă şi cu o culoare intensă.
Clătitul e important
Pentru păr suplu şi strălucitor, e necesar ca după ce îl spălaţi, să îl clătiţi foarte bine, cu apă doar uşor călduţă. După aceasta, clătiţi părul încă o dată, cu o jumătate de litru de apă în care aţi stors zeama unei lămâi, apoi uscaţi-l.
Mască binefăcătoare pentru toate tipurile de păr
Bogat în proteine, grăsimi, vitamine şi minerale, oul este un ingredient ideal în reţetele de îngrijire a pielii şi părului. Bateţi bine într-o ceaşcă 3-4 ouă şi aplicaţi pe părul umed. Întindeţi de la rădăcină până la vârf şi masaţi bine pe pielea capului. Lăsaţi să îşi facă efectul timp de 20 de minute, clătiţi cu apă rece, apoi spălaţi-vă cu şamponul obişnuit. Acest tratament poate fi aplicat o dată pe săptămână.
Bere pentru păr cu volum
Dacă vă doriţi ca podoaba dvs. capilară să aibă volum, folosiţi după spălare, pe părul umed, următorul preparat: amestecaţi foarte bine o jumătate de cană de bere, un sfert de cană de oţet de mere şi o jumătate de linguriţă de ulei esenţial de rozmarin. Întindeţi amestecul de la rădăcină până la vârfuri şi lăsaţi să acţioneze 10 minute. Clătiţi cu apă calduţă, apoi rece.
Ceai negru pentru păr de culoare închisă
Clătitul cu ceai negru dă părului de culoare închisă reflexe frumoase, îl face strălucitor şi uşor de pieptănat. Reţeta: puneţi la fiert o jumătate de litru de apă. Când clocoteşte, adăugaţi 5-6 pliculeţe de ceai negru, lăsaţi să mai dea în 2-3 clocote, apoi acoperiţi vasul cu capac, timp de 20 de minute. Strecuraţi, aplicaţi ceaiul pe păr şi lăsaţi-l să acţioneze cel puţin o jumătate de oră. În final, clătiţi cu apă.
Cozi de cireşe pentru păr blond
Un colorant natural şi delicat pentru părul blond este ceaiul de cozi de cireşe. În jumătate de litru de apă fierbinte, adăugaţi 3-4 linguri de cozi de cireşe, lăsaţi să dea în câteva clocote, apoi acoperiţi vasul cu capac. După 20 de minute, strecuraţi şi aplicaţi lichidul pe păr. Lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră, apoi clătiţi.
Rozmarin pentru păr lucios
La 1/2 litru de apă clocotită se adaugă 4 linguri de rozmarin. Se fierbe timp de 2 minute, apoi se pune deoparte, cu capac, până se răceşte. Turnaţi loţiunea pe părul proaspăt spălat şi colectaţi apa într-un castron. Repetaţi de câteva ori. Revitalizează părul şi îi dă strălucire. De asemenea, accentuează culoarea părului şaten şi negru.