Filtre de polen în maşini
În modelele noi de maşini, ele sunt gata instalate, iar în automobilele vechi, pot fi instalate uşor. Filtrele de polen trebuie înlocuite, anual, toamna.
Spălaţi-vă seara pe cap
Asta înlătură polenul şi praful şi împiedică atacurile de astm şi sufocare nocturne.
Aspiraţi praful sistematic
În praful din casă există adesea particule de acarieni, care conţin spori de ciuperci şi polen. În comerţ există aspiratoare speciale, concepute anume pentru alergici, care conţin filtre ce reţin până la 99% particulele de praf. Spălatul pe jos frecvent reţine şi mai mult polen decât aspiratoarele.
Hainele de stradă nu se lasă în dormitor
Polenul se prinde de haine şi pantaloni. Persoanele care suferă de atacuri de strănut şi curgerea continuă a nasului trebuie să-şi ţină hainele pe care le poartă ziua departe de dormitor.
Nu ţineţi ghivece cu plante în camera de dormit
Pământul din ghivece conţine întotdeauna spori de mucegai. În felul acesta, unele plante de interior, precum ficusul, pot ele însele să provoace alergii.
Clătiţi hainele de două ori
Enzimele, tensidele sau substanţele parfumate care irită pielea se elimină complet doar dacă rufele sunt clătite de două ori. Unele maşini de spălat au asemenea accesorii. Pe piaţa detergenţilor există şi produse mai puţin iritante ("Sensitiv").
Nu vă dezinfectaţi în exces
Folosirea exagerată a substanţelor antibacteriene sporeşte riscul apariţiei unei alergii.
Atenţie la renovarea locuinţei!
Când cumpăraţi vopsele şi lacuri, fiţi atenţi la felul în care le combinaţi. Nici culorile naturale şi biologice nu sunt totdeauna mai bune, întrucât conţin terpene şi acrilaţi de metil, substanţe care produc alergii.
Încercaţi cosmeticele înainte de a le cumpăra
Alergicii cu probleme legate de epidermă trebuie să le evite, atunci când cumpără cosmetice sau produse destinate curăţeniei casei, pe cele care conţin substanţe ce pot provoca alergii. Portalul de pe internet www.codecheck.info listează toate substanţele "necurate".