Se ştie că tratamentul cancerului nu constă în găsirea unor medicamente miraculoase sau a unor procedee chirurgicale sofisticate. Cancerul poate fi tratat doar prin redresarea factorilor care au dus la apariţia bolii, la nivel fizic, emoţional şi spiritual. De aceea, tratamentul clasic (chirurgie, chimioterapie, fizioterapie) este bine să fie completat cu fitoterapie şi, extrem de important, cu o dietă bogată în legume şi fructe proaspete, neprelucrate termic, şi cereale integrale, dar săracă în produse de origine animală, iar cafeaua, alcoolul, zahărul rafinat, condimentele sau alimentele cu aditivi chimici şi coloranţi sintetici trebuie eliminate total.
Indiferent de mijloacele alese pentru tratamentul cancerului, şansele de vindecare vor creşte mult dacă cultivăm o atitudine pozitivă în lupta cu boala. Un suport spiritual puternic îl putem afla în credinţă, sau, cum a spus N. Steinhardt: "Creştinismul e dogmă, e mistică, e morală, e de toate, dar e, în special, un mod de a trăi şi o soluţie - e reţeta fericirii".
Pentru cititorii revistei care au solicitat metode naturiste de tratament al cancerului prezint câteva reţete care au rolul de a completa tratamentul clasic.
Tumoră la vezica urinară
1. Infuzie de urzică moartă albă 15 g şi coada-şoricelului 15 g la 1 litru de apă. Se beau 3 căni pe zi.
2. Se mănâncă zilnic 8-10 smochine proaspete sau uscate.
Tumoră bucală şi faringo-amigdaliană
1. Rădăcină de brusture, măcinată în pulbere, se mestecă timp de 5 minute, după care se înghite cu puţină apă caldă, înainte de masă.
2. Infuzie de arnică 5 g, cicoare 15 g, turiţă mare 10 g, soc flori 10 g, lumânărică 10 g, salvie 5 g, muşchi de piatră 10 g, nalbă mare 10 g, sulfină 20 g la 1,5 l de apă. Se beau 3 căni pe zi după fiecare masă.
3. Infuzie de sânziene (drăgaică) 5 g la 200 ml apă şi decoct concentrat de lemn-dulce, 20 g, la 200 ml apă, cu care se face gargară după fiecare masă, folosind alternativ infuzia şi decoctul.
Tumoră tiroidiană
1. Frunze de crizantemă proaspete se fac pastă şi se amestecă cu piper măcinat şi sare grunjoasă după care se aplică pe gât. Zilnic se împrospătează compoziţia.
2. Frunze de Pelinariţă (Artemisia vulgaris) se macină pulbere şi se ia de 3 ori pe zi câte o linguriţă.
3. Decoct de seminţe măcinate de moţul-curcanului (Polygonum orientale) 30 g şi iarbă-mare, 10 g, la 1 litru de apă. Se beau două căni pe zi.
4. Infuzie de drăgaică, 30 g la 1 litru de apă, din care se bea timp îndelungat.
5. Decoct de ovăz ca stimulent tiroidian, o cană pe zi.
Cancer mamar
1. Infuzie de sânziene 20 g, trifoi roşu 10 g, păpădie 10 g, talpa-gâştii 20 g, şofran 5 g la 1,5 litri apă. Se beau 3 căni pe zi.
2. Tinctură de propolis, câte 20-30 picături, înainte de mese.
3. Extern, se unge locul afectat cu alifie de propolis 20%.
ADRIAN STOENESCU - Bucureşti
Peladă
În urmă cu câţiva ani am fost diagnosticat cu peladă, o boală foarte inestetică, a cărei cauză nu este bine cunoscută. Am avut localizaată pelada în barbă, dar şi pe pielea capului. După ce am folosit o sumedenie de creme şi unguente de la medicii dermatologi, care nu au avut nici un efect asupra bolii mele, am recurs la injecţii locale cu xilină, extrem de dureroase, dar rezultatele au refuzat să apară. Am fost, pur şi simplu, chinuit inutil. În final, ca o ultimă încercare, am recurs la un leac popular. Iată reţeta: * Se freacă bine porţiunea bolnavă cu un căţel de usturoi, până la înroşirea pielii. * Ziua următoare, se freacă bine până la înroşire cu un tampon îmbibat în petrol. Se continuă tratamentul alternativ (o zi usturoi, o zi petrol) şi în 1-2 săptămâni apar primele fire de păr, albe, transparente, după care îşi primesc culoarea lor normală. Apoi, totul revine la normal şi persoana îşi recapătă aspectul sănătos şi estetic avut anterior apariţiei peladei. Succes!
IOAN CIUCLEA - Hunedoara
Reţetă pentru boli de stomac, ulcere, gastrită
Această reţetă este miraculoasă. Este luată dintr-o carte veche, de sute de ani. Am dat-o la multe persoane care au scăpat de operaţie. Un bolnav care avea ulcer cu nişe, după câteva luni de tratament, a mâncat şi varză murată. Regimul trebuie ţinut câteva luni, zilnic, până te simţi bine, şi anume: se pun 2 linguriţe de tătăneasă pisată în 1/4 l apă rece, apoi, la ora 5 dimineaţa, se strecoară. Peste planta rămasă se pune din nou 1/4 l apă rece şi se dă în 2-3 clocote. Se strecoară şi lichidele se amestecă. Acest ceai (o jumătate de litru) se bea de trei ori pe zi, cu 1/2 oră înainte de masă. Încercaţi şi nu veţi regreta. Multă sănătate!
Reţetă pentru diabetici
200 sâmburi de măsline se usucă, se macină. Se ia o linguriţă de măciniş şi se fierbe cu o cană apă, 10 minute, după care se strecoară. Se bea de două ori pe zi. Dimineaţa, înainte de micul dejun, se înghite şi o linguriţă ulei de măsline.
Reţetă pentru slăbit
Am făcut-o de câteva ori şi a avut efect imediat. Durează 5 zile, în care se slăbeşte 3-4 kg. După care, mâncând normal, nu te mai îngraşi o perioadă bună:
* prima zi - 1-2 kg mere;
* a doua zi - 1-2 l lapte degresat. Dacă se bea cald ai senzaţie de saturaţie mai mare;
* a treia zi - 800 g cartofi fierţi, fără sare, şi striviţi (pentru a avea gust se pot pune la fiert frunze de ţelină);
* a patra zi - legume fierte sau crude (fără sare);
* a cincea zi - 250-300 g carne fiartă, slabă, de vită (sau pasăre).
În afară de acestea, eu beam zilnic, dimineaţa, o ceşcuţă mică de cafea. Mult succes!
CRISTINA ANA - Braşov
Leac pentru dureri de spate şi articulaţii
La 1/2 l de petrol lampant (gaz) se pun 5-6 inflorescenţe de liliac alb, 10 muguri (mâţişori) de nuc şi 5 frunze de nuc. Se lasă la macerat aproximativ 2 săptămâni. Se ung articulaţiile dureroase. Atenţie! Se pune puţin în palmă şi se frecţionează zonele dureroase până intră în piele. În cantitate mare, produce o opăreală. Durerile dispar după 2-3 frecţionări. Multă sănătate!
VIORICA DUMITRESCU - Urlaţi, jud. Prahova
Sfaturile bunicii Gheorghiţa
Vă trimit câteva leacuri preluate de la bunica mea, care era doftoroaia satului. Când cineva avea probleme de sănătate, venea la ea şi îi dădea leacul potrivit. Acum bunica nu mai este printre noi, dar ne-a lăsat multe leacuri. Bunica se numea Trandafir Gheorghiţa, din satul Atmagea, jud. Tulcea.
Tuse puternică, la copii şi adulţi
Se stropesc două piei de iepure (pe partea pielii) cu spirt sanitar şi se aplică (pe timpul nopţii) una pe spate şi una pe piept (se înfăşoară corpul cu o pânză pentru fixare). Se repetă 2-3 nopţi la rând şi vindecarea este sigură.
Urticarie
Se face o fiertură de secară, se strecoară şi se bea de câteva ori pe zi.
Epilepsie
Se amestecă uleiul de măsline cu ceară de albine şi fagure, topite. Se unge cu acest preparat o bucată curată de pânză şi se aplică, sub formă de comprese, pe coloana vertebrală.
Tumoră pe corp
Se amestecă fagure din ceară de albine cu ţuică de casă şi pelin pisat, până se obţine consistenţa unui terci subţire. Se unge cu acest amestec locul bolnav, se badijonează cu un tifon curat şi se lasă astfel peste noapte. Procedura se repetă până la dispariţia tumorii.
Tumoră la cap
Se aplică pe locul bolnav comprese făcute dintr-un bandaj înmuiat într-un amestec de rachiu de casă cu pelin pisat.
Dureri de tălpi şi glezne şi micoze
Se fierbe o cafea tare, se pune într-un vas şi se ţin picioarele, în mod repetat, câte o jumătate de oră. Se lasă picioarele să se usuce fără a se spăla, după care se încalţă şosete curate. După ce procedura se repetă câteva seri la rând, micoza şi durerile dispar fără urmă.
Vă doresc sănătate!
ELENA MUSTE - Năvodari, jud. Constanţa