Cafea de familie. Prajiti bine si macinati fin toate resturile de paine, pesmet, prajituri, biscuiti. Masurati o ceasca, puneti-o la fiert intr-un vas impreuna cu 11/4 litru lapte. Cand da in clocot, trageti vasul deoparte, filtrati si serviti cafeaua imediat.
Ca sa improspatam nucile vechi. Se sapa o groapa de circa 50 cm, adanca si larga. Punem nucile vechi (de anul trecut) in ea, si dupa aceea le acoperim cu pamant. Dupa 7-10 zile le scoatem. Gustul nucilor va fi cel al nucilor culese de curand.
Cojile de oua se maruntesc si se dau la gaini. Ele sunt si un bun mijloc pentru inalbirea rufelor. Se fierb si lichidul se toarna in apa de clatit.
Labele de iepure, dupa ce li s-au scos unghiile, se pot intrebuinta ca perii pentru aplicarea cremei de ghete sau pentru curatirea palariilor.
Aripile de gasca (penele de gasca) se pot folosi in gospodarie ca perii de mana, si anume, la curatirea sobelor.
Cojile de ceapa se folosesc la vopsirea in galben a perdelelor si dantelelor. Se vopsesc cu ele si ouale de Pasti.
Cojile de mere, uscate, dau un ceai gustos.
Frunzele de ceai umede se intrebuinteaza la frecarea si inviorarea covoarelor.
Feliile de ceapa servesc la curatirea pantofilor de lac.
Valvele de scoici se piseaza si se pun in vase speciale la indemana gainilor, in loc de pietris.