• Cafea de familie. Prajiti bine si macinati fin toate resturile de paine, pesmet, prajituri, biscuiti. Masurati o ceasca, puneti-o la fiert intr-un vas impreuna cu 11/4 litru lapte. Cand da in clocot, trageti vasul deoparte, filtrati si serviti cafeaua imediat.
• Ca sa improspatam nucile vechi. Se sapa o groapa de circa 50 cm, adanca si larga. Punem nucile vechi (de anul trecut) in ea, si dupa aceea le acoperim cu pamant. Dupa 7-10 zile le scoatem. Gustul nucilor va fi cel al nucilor culese de curand.
• Cojile de oua se maruntesc si se dau la gaini. Ele sunt si un bun mijloc pentru inalbirea rufelor. Se fierb si lichidul se toarna in apa de clatit.
• Labele de iepure, dupa ce li s-au scos unghiile, se pot intrebuinta ca perii pentru aplicarea cremei de ghete sau pentru curatirea palariilor.
• Aripile de gasca (penele de gasca) se pot folosi in gospodarie ca perii de mana, si anume, la curatirea sobelor.
• Cojile de ceapa se folosesc la vopsirea in galben a perdelelor si dantelelor. Se vopsesc cu ele si ouale de Pasti.
• Cojile de mere, uscate, dau un ceai gustos.
• Frunzele de ceai umede se intrebuinteaza la frecarea si inviorarea covoarelor.
• Feliile de ceapa servesc la curatirea pantofilor de lac.
• Valvele de scoici se piseaza si se pun in vase speciale la indemana gainilor, in loc de pietris.