- Sfaturi gospodaresti -
•Scortisoara nu e buna doar pentru a parfuma gemurile si prajiturile, ci si pentru a ne apara sanatatea. E suficient sa opariti o jumatate de lingurita de scortisoara cu o cana de vin fiert cu miere, pentru a obtine o bautura gustoasa, dar si extrem de eficienta impotriva racelii, atunci cand ea se afla la inceput.
•Zaharul caramel ramane lichid, daca atunci cand e fiert, turnati in el un jet de suc de lamaie fierbinte.
• Proportia ideala pentru un caramel perfect reusit: 5 bucati de zahar, puse la fiert cu o lingura de apa.
•Morcovii tineri nu trebuie curatati cu cutitul, ci cu sare grunjoasa. Puneti-i intr-un servet, impreuna cu un pumn de sare, apoi frecati-i energic. Coaja se va indeparta usor.
•Morcovul poate fi transformat in planta decorativa. Taiati-l cam la 3 cm inaltime si asezati-l peste cateva pietricele, intr-un vas adanc. Puneti apa pana in locul de unde ies frunzele. Vor creste repede, si morcovul va deveni o frumusete de planta verde, la timp de iarna.
• Morcovii rasi, asezonati cu suc de lamaie, sunt un leac excelent pentru piele si pentru par.
•Pardoselile compuse din bucati de gresie sau faianta trebuie spalate din cand in cand cu apa ramasa dupa fiertul cartofilor. Veti avea o surpriza placuta.
•Cartile de joc se curata cu praf de talc. Puneti-le intr-un prosop, presarati-le cu talc pe ambele fete, acoperiti-le cu alt prosop, apoi frecati-le pe fiecare in parte cu palma. Vor fi ca noi.