Domnule Gheorghe, situația în care vă aflați e neplăcută, de aceea caut să vă ajut cu remedii naturale cu care am ajutat și alte persoane. Vă dau câteva elemente din schema de tratament, pe care să o faceți cu severitate.
* Luați zilnic câte 40 picături de tinctură de propolis în ceai călduț.
* Pregătiți un ceai de năpraznic astfel: puneți o mână de plantă la o cană cu apă rece. Lăsați la macerat până a doua zi. Strecurați lichidul. Peste plantele rămase turnați o cană cu apă fiartă. Amestecați maceratul (primul) cu infuzia (al doilea) după ce l-ați strecurat și s-a răcit puțin.
* Luați zilnic câte 6 linguri cu lapte de capră.
* Ceapă de munte, se infuzează din frunzele bulbului, o lingură, la 200 ml apă fiartă. Se bea câte o ceașcă înaintea fiecărei mese.
* Priboi - infuzie dintr-o linguriță de plantă la 1 l de apă fiartă. Se beau câte 3 cești pe zi, timp de 40 zile.
* Vin de mărar - se iau 50 ml pe zi, înainte de masă. Seara la culcare se iau 25 ml.
Prepararea vinului: 50 g semințe de mărar, 20 g semințe de anason, 1 l vin roșu, 100 g zahăr, 25 ml rachiu. Se pun în vas curat, se lasă la macerat 10 zile. Se strecoară și se îmbuteliază.
Trebuie să vă feriți de alcool. Consumați vin roșu, nuci, alune și pâine neagră făcută în casă. Cred că cele relatate te vor ajuta mult.
GHEORGHE B. - Argeș
"Mama are dureri cumplite, cauzate de arterita obliterantă"
(Răspuns pentru LOREDANA - Timișoara, F. AS nr. 1311)
Doamnă Loredana, în Timișoara există un doctor care practică terapia cu lipitori. Acum 4 ani, eu am avut o pată urâtă, cât o palmă, pe un picior, și m-a tratat, încât acum este doar o urmă. Încercați și aveți încredere în tratament. Dânsul are și un aparat cu biorezonanță, mi-a depistat o boală care nu apăruse în plan fizic și mi-a schimbat stilul de viață. Îi sunt recunoscătoare. Se numește dr. Dorin Spătariu și are cabinet pe str. Take Ionescu nr. 33, tel. 0740/15.18.31, 0729/81.60.27.
EVA
"Teama de moarte mă macină zi și noapte"
(Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1323)
Când teama de a păți ceva neplăcut devine aproape permanentă, dă insomnii, dureri de inimă, palpitații, atacuri de panică, calitatea vieții scade atât de mult încât toate acestea produc suferință și o nemulțumire puternică față de propria persoană sau față de propria viață. În asemenea cazuri, anxietatea devine patologică.
Remedii naturale împotriva anxietății:
* Ceaiul în amestec de gura-lupului și valeriană ajută persoanele care suferă de anxietate. Se ia o parte de gura-lupului și o parte de valeriană, se combină ingredientele. Se toarnă 250 ml apă fierbinte peste o linguriță de amestec. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Infuzia se strecoară și se va bea o ceașcă, de trei ori pe zi, atunci când este necesar. Doza se poate mări dacă stările de anxietate sunt intense sau prelungite, până când își face efectul. Aceasta este o cale eficientă de înlăturare a anxietății, dezavantajul fiind că gustul nu e prea plăcut.
* Ceaiul din amestec de frunze de roiniță, flori de lavandă, mușețel și frunze de kava reduce starea de tensiune și de stres. Se amestecă bine câte o linguriță din fiecare plantă enumerată și se fierb într-un litru de apă. Se ia vasul de pe foc, se acoperă și se mai lasă la infuzat încă cinci minute. Ceaiul se strecoară și se bea fierbinte sau rece, de trei ori pe zi sau ori de câte ori este necesar. Ceaiul care nu se consumă imediat se ține la frigider, până la utilizare.
* Kava (2 lingurițe), un vârf de cuțit de busuioc, un vârf de cuțit de valeriană, un vârf de cuțit de cuișoare, câteva flori de sunătoare, suc de lămâie. Se amestecă toate plantele, se opăresc cu un litru de apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Se strecoară, se pune sucul de lămâie și se îndulcește după gust. Amestecul se bea de trei ori pe zi. Dacă nu se consumă imediat, se va ține la frigider. Ceaiul calmează și detensioneză.
* Frunze de roiniță, flori și frunze de păducel și mâțișori de salcie sau frunze de rozmarin, în părți egale, și se pun în 300 ml de apă fierbinte, timp de 5-10 minute. Are efecte calmante, într-un tratament de minimum trei luni. Foarte relaxantă este și infuzia de sunătoare și talpa-gâștii. De asemenea, infuzia din conuri de hamei și rădăcină de obligeană face minuni în combaterea stărilor anxioase.
* În atacul de panică se recomandă un amestec de plante în proporții egale din flori de mușețel și tei, frunze de roiniță și rozmarin, sunătoare. Se prepară o infuzie din 3 lingurițe de amestec la 500 ml apă clocotită. Se lasă timp de zece minute și se beau câte două ceaiuri călduțe pe zi, ultimul, înainte de culcare.
GETA DIACONU - Galați
"Caut tratament naturist pentru endometrioză"
(Răspuns pentru ANDREEA G., F. AS nr. 1366)
În Asul Verde din aprilie 2017, există câteva tratamente eficiente în ameliorarea și vindecarea acestei afecțiuni ginecologice.
* Crețișoara se folosește intern și extern. Intern, se administrează pulbere de părți aeriene uscate, din care se ia o lingură rasă, de 3-4 ori pe zi. O cură durează 60 de zile, după care se ține o pauză de 15 zile, apoi se reia. Extern, se fac spălături vaginale cu infuzie concentrată de crețișoară. 2 linguri cu plantă mărunțită (la o cană de apă, de 1-2 ori pe săptămână).
Alimentele medicament folosite în această afecțiune ajută la o detoxifiere blândă a organismului, reglează în special metabolismul zaharurilor (care este într-o directă legătură cu secreția de estrogen).
* Sucurile alcaline sunt cele din varză, cartofi, morcovi, sfeclă roșie, castravete, urzică, obținute cu ajutorul storcătorului electric centrifugal. O cură de 2-3 zile, în care să se consume exclusiv aceste sucuri, care reduc aciditatea generală a organismului și inflamația. Dacă organismul nu se acomodează la acest tratament, puteți încerca o variantă mai ușoară: se beau câte 50 ml de suc de varză, cu 30 de minute înainte de fiecare masă, iar după masă la o oră, se bea suc de cartofi (50 ml).
* Suc de orz verde se obține din tulpinile verzi de orz, cu ajutorul storcătorului electric. Se beau 200 ml pe zi, timp de minimum 12 zile.
* Semințele neprăjite și uleiurile presate la rece, cu condiția să fie neprocesate termic, cum ar fi: dovleacul, floarea-soarelui, măslinele, arahidele, nucile, caju-ul, cocosul, sunt un adevărat elixir în afecțiunile ginecologice. Semințele menționate și uleiurile extrase din ele trebuie să fie sursa principală de grăsime din alimentația femeii cu endometrioză.
* Nămolurile - în stațiunile Eforie, Techirghiol, Mangalia, Lacul Sărat, Amara, Sărata Monteoru.
* Exercițiul fizic - Sportul trebuie să devină o parte integrantă zilnică, în viața dvs. Mersul pe jos în pas rapid, exerciții în sălile de forță, pentru dezvoltarea musculaturii spatelui și a abdomenului, gimnastica în bazin care se face și în foarte multe stațiuni balneare cu ape sărate. Toate aceste activități ajută la normalizarea activității hormonale și nervoase.
Multă sănătate,
MARIA LIȚĂ - Constanța
"Caut leacuri pentru gonartroză bilaterală"
(Răspuns pentru LILIANA - București, F. AS nr. 1368)
Un remediu excepțional pentru suferința dvs. este Boicilul, un produs obținut din spânz, descoperit de un medic român devenit legendar: doctorul Boici. Metoda constă în injecții superficiale cu extractul de spânz, cunoscute sub numele de infiltrații. Aceste infiltrații se pot face doar sub îndrumarea unui medic calificat și constau în injecții subcutanate, făcute în 15-20 de puncte, în jurul articulației genunchiului. Această procedură are efecte calmante și antiinflamatoare extrem de puternice. Să auzim numai de bine!
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău
"De ani de zile nu pot scăpa de nisipul din rinichi"
(Răspuns pentru LUMINIȚA - Galați, F. AS nr. 1369)
Eu am avut asemenea probleme când aveam 40 de ani, deci, în urmă cu 44 de ani. Sufeream de crize puternice, când eliminam pietre cât bobul de grâu. Am urmat tratamente la Căciulata, consumând apă nu prea plăcută la gust, dar s-au curățat rinichii. Am mai redus din unele băuturi, cum ar fi coniacul și palinca, și am trecut pe ceaiuri.
Consum și acum, în funcție de ce am la dispoziție, următoarele: ceai de urzică vie, cozi de cireșe, flori de păducel, măceșe, coada-șoricelului, flori de soc (bune pentru răceală), mușețel (un dezinfectant puternic). O parte din plante le culeg din flora spontană, foarte bogată în zona mea (Munții Poiana Ruscă). Fac un amestec și pun o lingură la o cană de 500 ml apă. Le fierb 5 minute, le acopăr 15 minute, pentru infuzare, le strecor și beau ceaiul în loc de apă. Ceaiurile elimină depunerile renale și acest lucru se vede în urină. Dacă nu aveți posibilitatea să culegeți singură plantele, le aflați la plafar.
Consumul de fructe și legume ajută și el la buna funcționare a rinichilor, consumate ca atare sau transformate în suc.
Ar fi bună și seva care curge din vița de vie, când se taie primăvara, numită de specialiști "Lacrima viței". E bună pentru eliminarea nisipului. Eu o colectez legând o sticlă de lăstarul viței pe care o tai, și în 24 de ore, se umple. Se bea o linguriță dimineața, pe stomacul gol. Indicate sunt și unele legume transformate în suc, cum ar fi sfecla roșie, morcovul, câteva lingurițe din oră în oră. Printre plantele cu acțiune de curățire renală se află și pătrunjelul. O lingură de frunze se opăresc cu o cană de apă fierbinte, se lasă la infuzat 15 minute în vas acoperit și se beau 2-3 căni pe zi.
Încercați ceaiurile indicate și controlați-vă urina, apoi alegeți-l pe cel ce elimină mai rapid nisipul. Feriți-vă de curent și de răceli, și de apa prea rece. Vă doresc sănătate!
LEONTIN - Hunedoara