1. Mâncați numai atunci când vă e foame cu adevărat.
2. Țineți la vedere un bilețel, pe care să-l folosiți când vă taie foamea, și pe care să scrieți lucruri menite să vă abată atenția. De pildă: o baie cu spumă, o convorbire plăcută la telefon, mersul la cinema, o repriză de dans în fața oglinzii, ca să vă reamintiți că trebuie să slăbiți.
3. Mâncați numai stând jos, pe scaun, într-un spațiu liniștit, chiar și dacă puneți în farfurie doar o bucățică de ciocolată sau un măr. Nu mâncați niciodată în picioare sau în mașină.
4. Celebrați fiecare masă, chiar dacă sunteți singuri. O lumânare, un tacâm frumos aranjat, un pahar de cristal, vă vor împiedica să dați năvală la mâncare.
5. Mâncați fără să vă abateți atenția de la ce se află în farfurie. Deci, nu vă uitați la televizor, nu citiți ziarul, nu purtați discuții aprinse.
6. Cel puțin o dată pe săptămână, mâncați singuri. Faptul întărește atenția asupra a ceea ce faceți și vă face să simțiți gustul mâncării mai acentuat, ceea ce împiedică lăcomia.
7. Mâncați ce poftiți și ce vă cere organismul, dar în porții mici. E secretul care le face pe franțuzoaice să nu aibă probleme de greutate. Variat, dar puțin.
8. După ce mâncați, beți un pahar cu apă fierbinte sau un pahar de apă rece, în care puneți 2 lingurițe de oțet de mere.
9. Nu vă ridicați niciodată de la masă sătui.
10. Folosiți bucătăria pentru mișcări de gimnastică. Până se încălzește mâncarea, faceți 10 flotări, aplecări de trunchi, cu piciorul ridicat pe o mobilă, sau 10 genuflexiuni. Caloriile pierdute le vor anula pe cele din farfurii.