Femeile coreene sunt cunoscute pentru pielea lor fără cusur şi aspectul tânăr, la vârste înaintate. Ele mizează pe reţete tradiţionale, în care produsele folosite sunt în mare parte de origine naturală.
Curăţarea tenului
Femeile coreene sunt obsedate să îşi cureţe în mod corespunzător faţa dimineaţa şi seara, deoarece ele ştiu că este primul pas spre obiectivul final: o piele strălucitoare, hidratată şi netedă. Curăţarea tenului trebuie făcută corect, mai întâi folosind un ulei de curăţare. Puteţi utiliza uleiuri naturale, cum ar fi ulei de migdale sau ulei de susan, sau uleiuri de curăţare special concepute. Curăţarea trebuie continuată cu spălatul cu săpun natural, pentru a elimina orice impuritate rămasă. După aceste două etape, folosiţi "regula celor 10 secunde". Aplicaţi crema de faţă sau de corp la 10 secunde după ce aţi ieşit din duş. Porii vor fi deschişi şi veţi obţine maximum de eficienţă a preparatelor cosmetice.
Mască de alge
Algele marine Nori sunt folosite ca o mască hrănitoare şi anti-îmbătrânire. Luaţi alge Nori deshidratate (se găsesc în supermarket, magazine naturiste, farmacii), puneţi-le să se înmoaie în apă rece timp de 30 de minute, apoi clătiţi-le bine. Puneţi-le pe faţă timp de 15 minute. Algele sunt bogate în vitamine, minerale şi aminoacizi, iar efectul asupra pielii este imediat, dar şi pe termen lung.
Tonic cu sare
Turnaţi o lingură cu sare de mare într-un pahar cu apă caldă şi amestecaţi bine. Tamponaţi-vă faţa cu un tampon de vată umezit în soluţie. Se poate folosi şi un pulverizator. Sarea de mare dezinfectează pielea şi dezinflamează. Este ideală pentru a preveni şi a trata acneea.
Înmuiaţi un tifon în lapte de soia şi puneţi-l pe faţă timp de 15 minute. Repetaţi procedura de două ori pe săptămână. Laptele de soia are darul de a calma, a hrăni, de a îmbunătăţi textura şi fermitatea pielii prin stimularea producţiei de colagen, şi de a repara daunele produse de soare şi alte agresiuni ale mediului. Cumpăraţi lapte de soia bio simplu, fără adaos de zahăr şi arome.
Masaj cu mătase
Mătasea este utilizată pentru a purifica profund pielea. Masaţi-vă tenul, timp de 10-15 minute, cu o bucată de mătase. Aceasta vă va ajuta să eliminaţi celulele moarte şi să stimulaţi regenerarea pielii, să combateţi punctele negre şi să închideţi porii.
Apă de orez
Aveţi nevoie de 3 linguri cu orez, o ceaşcă cu apă caldă, un castron de sticlă. Puneţi orezul în castron şi turnaţi apa peste el. Lăsaţi să stea timp de 30 minute şi apoi amestecaţi cu o lingură până când apa devine tulbure. Filtraţi, puneţi apa într-o sticlă şi închideţi-o cu un capac. Puteţi să o utilizaţi imediat şi să o păstraţi în frigider, până la o săptămână. Loţionaţi-vă zilnic faţa cu acest preparat, dimineaţa şi seara. Pusă într-un pulverizator, apa de orez poate servi şi ca fixativ pentru machiaj.
Mască cu făină de orez
Aveţi nevoie de 3-4 linguri făină de orez (se găseşte în magazine naturiste sau se poate măcina orezul cu râşniţa de cafea), care se amestecă cu apă până devine o pastă. Se aplică pe faţă şi pe gât, se lasă o jumătate de oră, se clăteşte. Curăţă, hrăneşte, albeşte pielea şi îi dă strălucire.
Jamsu
Este o modalitate de a face pielea să arate mai fermă şi mai strălucitoare. Cufundaţi-vă faţa într-un castron cu apă rece, timp de 15-30 de secunde. Îndepărtaţi excesul de apă prin tamponare cu un şerveţel.