* Cicoare sălbatică: depurativă, laxativă şi diuretică, această plantă este complementul indispensabil al oricărui regim de slăbit. Se utilizează sub formă de decoct: 3 linguri de rădăcină tăiată mărunt se fierb într-o jumătate de litru de apă 3-5 minute. Se lasă să stea o oră. Se bea câte o ceaşcă pe zi, înainte de fiecare masă.
* Mărar: un decoct de rădăcini de mărar ameliorează evacuarea toxinelor (o linguriţă de plantă se pune într-un litru de apă în clocot, se lasă să fiarbă un minut, se dă deoparte şi se infuzează 5 minute). Se beau 3-4 ceşti pe zi.
* Roşcovă: sâmburii de roşcove conţin o substanţă care taie foamea în tratamentele contra obezităţii. Dar atenţie, ele se digeră destul de greu.
* Mesteacăn: folosite în decoct, frunzele de mesteacăn combat cazurile de obezitate dublate de retenţii de apă (50 g de frunze se pun să fiarbă într-un litru de apă, vreme de 3 minute).
* Ţelină: cunoscută mai ales datorită virtuţilor ei de a stârni apetitul, ţelina e la fel de eficientă în curele de slăbit, fiindcă drenează zgurile rezultate de pe urma arderilor din organism. (Se beau în fiecare zi una sau mai multe căni cu ceai de frunze de ţelină: o rămurică se fierbe 2-3 minute în 0,5 l apă.)
* Valeriană: rădăcina ei este aceea care se foloseşte sub formă de infuzie (o lingură de plantă se opăreşte cu o cană cu apă în clocot) pentru a frâna foamea. Metoda era folosită încă în urmă cu 500 de ani de indienii din Mexic.