* Cicoare sălbatică: depurativă, laxativă și diuretică, această plantă este complementul indispensabil al oricărui regim de slăbit. Se utilizează sub formă de decoct: 3 linguri de rădăcină tăiată mărunt se fierb într-o jumătate de litru de apă 3-5 minute. Se lasă să stea o oră. Se bea câte o ceașcă pe zi, înainte de fiecare masă.
* Mărar: un decoct de rădăcini de mărar ameliorează evacuarea toxinelor (o linguriță de plantă se pune într-un litru de apă în clocot, se lasă să fiarbă un minut, se dă deoparte și se infuzează 5 minute). Se beau 3-4 cești pe zi.
* Roșcovă: sâmburii de roșcove conțin o substanță care taie foamea în tratamentele contra obezității. Dar atenție, ele se digeră destul de greu.
* Mesteacăn: folosite în decoct, frunzele de mesteacăn combat cazurile de obezitate dublate de retenții de apă (50 g de frunze se pun să fiarbă într-un litru de apă, vreme de 3 minute).
* Țelină: cunoscută mai ales datorită virtuților ei de a stârni apetitul, țelina e la fel de eficientă în curele de slăbit, fiindcă drenează zgurile rezultate de pe urma arderilor din organism. (Se beau în fiecare zi una sau mai multe căni cu ceai de frunze de țelină: o rămurică se fierbe 2-3 minute în 0,5 l apă.)
* Valeriană: rădăcina ei este aceea care se folosește sub formă de infuzie (o lingură de plantă se opărește cu o cană cu apă în clocot) pentru a frâna foamea. Metoda era folosită încă în urmă cu 500 de ani de indienii din Mexic.