Aţi ţinut deja câteva cure zadarnice de slăbit şi vă gândiţi permanent că ar trebui, totuşi, să scăpaţi de grăsime? Întâi de toate, încercaţi să înlăturaţi această presiune, pentru că gândul la mâncărurile interzise este o piedică în atingerea obiectivului. Numeroase persoane vor să slăbească repede şi se supun unor diete extreme, cu alimentaţie unilaterală, deşi greutatea revine aproape imediat la punctul de plecare. Succes au doar cei ce îşi modifică regimul alimentar pe durată lungă, consumând alimente integrale, inclusiv multe fructe şi legume şi, de asemenea, lichide. Iată câteva sugestii sigure.
15 sfaturi pentru slăbit
1. Înconjuraţi-vă de culori reci
În afara unei alimentaţii sănătoase şi fără excese, şi a mişcării regulate, ar trebui să folosiţi şi următoarele "trucuri": înconjuraţi-vă cu culori reci (verzi-albăstrii) şi ascultaţi, în surdină, muzică interpretată la flaut. Ambele pot ţine în frâu apetitul!
2. Oţetul de mere - "călăul" grăsimii
Oţetul de mere este ideal pentru slăbit, pentru că sprijină descompunerea grăsimilor, ajută la eliminarea reziduurilor, stimulează digestia şi drenează. Cei ce beau regulat oţet de mere îşi ţin în frâu pofta de mâncare şi nevoia acută de dulce. Cu oţetul de mere, se pot da jos, săptămânal, până la 2 kg, fără a afecta, în vreun fel, organismul. Se beau două linguriţe, diluate într-un pahar cu apă, la mesele de peste zi.
3. Renunţaţi la edulcoranţi
Nu renunţaţi doar la zahărul din cafea şi din sucurile şi lichidele pe care le consumaţi, ci şi la edulcoranţi, pentru că şi ei stimulează producerea insulinei. Urmarea: vi se face foame şi mâncaţi din nou. Consumatorii de edulcoranţi se îngraşă, adeseori, mai mult decât consumatorii de zahăr.
4. Pasta de dinţi taie foamea
De îndată ce vi se face foame şi sunteţi expuşi tentaţiei de a mânca ceva, mergeţi în baie şi spălaţi-vă bine pe dinţi. Gustul proaspăt din gură alungă foamea.
5. Seara, nu mâncaţi făinoase
Cei preocupaţi de siluetă ar trebui să renunţe, în special seara, la alimente cu hidraţi de carbon, precum pâinea albă, produsele de patiserie şi zahărul, care provoacă creşterea nivelului insulinei. Insulina blochează hormonii de creştere care ajută la descompunerea grăsimii în timpul somnului.
6. Ultima masă la ora 16
De trei ori pe săptămână, luaţi ultima masă la ora 16. După care consumaţi doar lichide. Este cea mai bună întremare, un adevărat "izvor al tinereţii" pentru toate organele.
7. Fără cartofi şi orez
Dacă luaţi masa "în oraş", renunţaţi la garnitura de cartofi sau de orez oferită lângă friptură, în favoarea legumelor şi împărţiţi desertul cu partenerul(a) dvs.
8. Hreanul topeşte tot
Pentru ca mâncarea să conţină mai puţine calorii, îndepărtaţi marginile de grăsime ale cărnii şi, de asemenea, pielea de pui sau de găină. Şi serviţi hrean lângă bucatele consistente. Leagă grăsimea şi o elimină.
9. Folosiţi beţişoare
Mâncaţi, din când în când, asiatic. Folosind beţişoare, durează, ce-i drept, mai mult, dar vă săturaţi mai repede şi mâncaţi mai puţin. În plus, mirodeniile asiatice ajută la menţinerea siluetei (uleiul şi praful de chili, pasta de soia - Miso, pasta de susan - Tahini - sau sosul de soia - Tamari).
10. Fără televizor
Dezobişnuiţi-vă să mâncaţi în faţa televizorului, deoarece cu cât savuraţi mai conştient o mâncare, cu-atât mai mult acordaţi atenţie semnalelor de saturaţie ale organismului.
11. Un pahar de zer
Zerul conţine substanţele sănătoase ale laptelui, dar are doar 1% grăsime. Ar fi recomandabil ca, pe parcursul regimului de slăbit, să beţi, din când în când, un pahar de zer. Puteţi mixa, de pildă, 1/2 de castravete cu 1 pahar de zer, obţinând un drink care potoleşte foamea şi elimină reziduurile.
12. Nu ocoliţi fibrele
Fibrele existente în alimentele vegetale ajută la menţinerea siluetei: se umflă în stomac şi accelerează digestia. În felul acesta, senzaţia de foame nu mai apare. Nu curăţaţi la perfecţiune portocalele şi mandarinele, ci mâncaţi liniştiţi şi puţină pieliţă albă.
13. Cât mai multe caise
Cei ce se luptă cu supraponderalitatea ar trebui să mănânce, din când în când, caise. Au un conţinut ridicat de acid pantotenic şi fac să dispară mai uşor pernuţele de grăsime.
14. Un prieten de nădejde - năsturelul
Năsturelul creşte repede şi poate fi cultivat pe fereastra bucătăriei. Cei ce vor să slăbească au nevoie de o cantitate mare de năsturel. Este bogat în crom, o substanţă (microelement) importantă, care dirijează senzaţia de saţietate. Fără crom am continua să mâncăm fără oprire. Profitaţi, aşadar, de forţa acestui microclement şi mâncaţi năsturelul - bine spălat - ca salată sau tocat mărunt şi presărat peste o felie de pâine integrală unsă cu unt.
15. Mizaţi pe drojdie
Drojdia de bere este foarte bună ca supliment în regimurile de slăbit, pentru că e bogată în vitamine - printre care cele din grupa B - în aminoacizi, substanţe minerale şi microelemente. În plus, drojdia este compusă 44% din proteine, conţine calorii puţine şi niciun pic de grăsime.