Slăbiți fără chinuri!

Rodica Demian
- În afara dietelor drastice de slăbit ale căror rezultate dispar rapid, există câteva reguli extrem de simple, gratuite și cu efect garantat -

Ați ținut deja câteva cure zadarnice de slăbit și vă gândiți permanent că ar tre­bui, totuși, să scăpați de grăsime? Întâi de toate, încercați să înlăturați această presiu­ne, pentru că gândul la mâncărurile interzise este o pie­dică în atingerea obiectivului. Numeroase per­soane vor să slăbească repede și se supun unor die­te ex­treme, cu alimentație unilaterală, deși greu­tatea revine aproape imediat la punctul de plecare. Suc­ces au doar cei ce își modifică regimul alimen­tar pe durată lungă, consumând alimente integrale, in­clusiv multe fructe și legume și, de asemenea, li­chi­de. Iată câteva sugestii sigure.

15 sfaturi pentru slăbit

1. Înconjurați-vă de culori reci
În afara unei alimentații sănătoase și fără exce­se, și a mișcării regulate, ar trebui să folosiți și ur­mă­toa­rele "trucuri": înconjurați-vă cu culori reci (verzi-albăstrii) și ascultați, în surdină, muzică interpre­tată la flaut. Ambele pot ține în frâu apetitul!

2. Oțetul de mere - "călăul" grăsimii
Oțetul de mere este ideal pentru slăbit, pentru că sprijină descompunerea grăsimilor, ajută la eli­mi­narea reziduurilor, stimulează digestia și dre­nează. Cei ce beau regulat oțet de mere își țin în frâu pofta de mâncare și nevoia acută de dulce. Cu oțetul de mere, se pot da jos, săptămânal, până la 2 kg, fără a afecta, în vreun fel, organismul. Se beau două lingurițe, diluate într-un pahar cu apă, la mesele de peste zi.

3. Renunțați la edulcoranți
Nu renunțați doar la zahărul din cafea și din su­curile și lichidele pe care le consumați, ci și la edul­coranți, pentru că și ei stimulează producerea in­su­linei. Urmarea: vi se face foame și mâncați din nou. Consumatorii de edulcoranți se îngrașă, ade­seori, mai mult decât consumatorii de zahăr.

4. Pasta de dinți taie foamea
De îndată ce vi se face foame și sunteți expuși ten­tației de a mânca ceva, mergeți în baie și spăla­ți-vă bine pe dinți. Gustul proaspăt din gură alungă foamea.

5. Seara, nu mâncați făinoase
Cei preocupați de siluetă ar trebui să renunțe, în special seara, la alimente cu hidrați de carbon, precum pâinea albă, produsele de patiserie și zahă­rul, care provoacă creșterea nivelului insulinei. Insulina blochează hormonii de creștere care ajută la descompunerea grăsimii în timpul somnului.

6. Ultima masă la ora 16
De trei ori pe săptămână, luați ultima masă la ora 16. După care consumați doar lichide. Este cea mai bună întremare, un adevărat "izvor al tinereții" pentru toate organele.

7. Fără cartofi și orez
Dacă luați masa "în oraș", renunțați la garnitura de cartofi sau de orez oferită lângă friptură, în fa­voa­rea legumelor și împărțiți desertul cu partene­rul(a) dvs.

8. Hreanul topește tot
Pentru ca mâncarea să conțină mai puține calo­rii, îndepărtați marginile de grăsime ale cărnii și, de asemenea, pielea de pui sau de găină. Și serviți hrean lângă bucatele consistente. Leagă grăsimea și o elimină.

9. Folosiți bețișoare
Mâncați, din când în când, asiatic. Folosind be­ți­șoare, durează, ce-i drept, mai mult, dar vă să­tu­rați mai repede și mâncați mai puțin. În plus, mirodeniile asiatice ajută la menținerea siluetei (uleiul și praful de chili, pasta de soia - Miso, pasta de susan - Tahini - sau sosul de soia - Tamari).

10. Fără televizor
Dezobișnuiți-vă să mâncați în fața televizorului, deoarece cu cât savurați mai conștient o mâncare, cu-atât mai mult acordați atenție semnalelor de saturație ale organismului.

11. Un pahar de zer
Zerul conține substanțele sănătoase ale laptelui, dar are doar 1% grăsime. Ar fi recoman­dabil ca, pe parcursul regimului de slăbit, să beți, din când în când, un pahar de zer. Puteți mixa, de pildă, 1/2 de castravete cu 1 pahar de zer, obținând un drink care potolește foamea și elimină reziduurile.

12. Nu ocoliți fibrele
Fibrele existente în alimentele vegetale ajută la menținerea siluetei: se umflă în stomac și ac­celerează digestia. În felul acesta, senzația de foa­me nu mai apare. Nu curățați la perfecțiune por­tocalele și mandarinele, ci mâncați liniștiți și puțină pieliță albă.

13. Cât mai multe caise
Cei ce se luptă cu supraponderalitatea ar tre­bui să mănânce, din când în când, caise. Au un con­ținut ridicat de acid pantotenic și fac să dispară mai ușor pernuțele de grăsime.

14. Un prieten de nădejde - năsturelul
Năsturelul crește repede și poate fi cultivat pe fereastra bucătăriei. Cei ce vor să slăbească au ne­voie de o cantitate mare de năsturel. Este bogat în crom, o substanță (microelement) importantă, care dirijează senzația de sațietate. Fără crom am con­tinua să mâncăm fără oprire. Profitați, așadar, de forța acestui microclement și mâncați năsturelul - bine spălat - ca salată sau tocat mărunt și presărat peste o felie de pâine integrală unsă cu unt.

15. Mizați pe drojdie
Drojdia de bere este foarte bună ca supliment în regimurile de slăbit, pentru că e bogată în vita­mine - printre care cele din grupa B - în amino­acizi, substanțe minerale și microelemente. În plus, drojdia este compusă 44% din proteine, conține calorii puține și niciun pic de grăsime.