Ajută la eliminarea toxinelor şi deşeurilor alimentare din tubul digestiv, accelerează arderea grăsimii, reglementează digestia şi apetitul exagerat, stabilizează glicemia. Totodată, merele sunt energizante şi uşor de digerat. Iată, la alegere, câteva modalităţi prin care puteţi să slăbiţi cu ajutorul proprietăţilor excepţionale ale merelor:
* Două-trei "zile de mere" pe săptămână, se consumă doar mere, 1 kg - 1,500 kg, repartizate în 3-4 porţii, de-a lungul unei zile. Cine nu suportă mere crude poate consuma mere coapte sau fierte. Se pierd unul-două kilograme pe săptămână.
* Un măr pe zi - pe o perioadă de cel puţin o lună, înainte de micul dejun, masa de prânz şi cină, se mănâncă un măr pe zi, cu tot cu coajă. Cine nu suportă mere crude poate consuma mere coapte sau fierte.
* Apă cu măr - se curăţă seara un măr de coajă, care se taie bucăţi şi se pune în 500 ml apă. A doua zi dimineaţă se strecoară şi se bea apa pe stomacul gol. Se fac cure de câte trei săptămâni, cu o săptămână pauză, apoi se reia.
* Mere fierte - se pun 750 ml apă pe foc, iar când începe să fiarbă, se face focul mic şi se adaugă un măr tăiat felii subţiri. Se fierbe până ce lichidul scade la jumătate. Se bea seara, înainte de culcare cu două ore. Se fac cure de câte trei săptămâni, cu o săptămână pauză, apoi regimul se reia.