În concedii, cu ocazia unor evenimente sau de sărbătorile de iarnă, când nu-mi respect dieta pe care mi-am impus-o, imediat mă "îmbogăţesc" cu câteva kilograme. Din fericire, am descoperit o dietă simplă, ieftină şi eficientă: supa din păstârnac, praz şi ceapă.
Se face o supă mai concentrată din aceste trei legume, astfel: la 2 l de apă clocotită se pun 1 kg păstârnac, 2 fire de praz şi 2 cepe, cu puţină sare. Când supa e gata, se toarnă în farfurie şi se adaugă câteva picături de ulei de măsline presat la rece, pătrunjel verde cât mai mult, puţină sare şi zeamă de lămâie.
Pătrunjelul asigură necesarul de vitamine A, B şi C, plus minerale importante ca fierul, calciul, potasiul, magneziul şi iodul, iar prazul aduce organismului un plus de celuloză, săruri alcaline şi fosfor.
Se mănâncă supă cu legume de 5 ori pe zi, dar în cantităţi moderate. După minimum 3-4 zile, mi-am recăpătat silueta.
Cu multă voinţă, mult succes!
MIHAELA - Constanţa