În concedii, cu ocazia unor evenimente sau de sărbătorile de iarnă, când nu-mi respect dieta pe care mi-am impus-o, imediat mă "îmbogățesc" cu câteva kilograme. Din fericire, am descoperit o dietă simplă, ieftină și eficientă: supa din păstârnac, praz și ceapă.
Se face o supă mai concentrată din aceste trei legume, astfel: la 2 l de apă clocotită se pun 1 kg păstârnac, 2 fire de praz și 2 cepe, cu puțină sare. Când supa e gata, se toarnă în farfurie și se adaugă câteva picături de ulei de măsline presat la rece, pătrunjel verde cât mai mult, puțină sare și zeamă de lămâie.
Pătrunjelul asigură necesarul de vitamine A, B și C, plus minerale importante ca fierul, calciul, potasiul, magneziul și iodul, iar prazul aduce organismului un plus de celuloză, săruri alcaline și fosfor.
Se mănâncă supă cu legume de 5 ori pe zi, dar în cantități moderate. După minimum 3-4 zile, mi-am recăpătat silueta.
Cu multă voință, mult succes!
MIHAELA - Constanța