Păpădia
* Salată de păpădie. Se prepară salate din frunze proaspete, de două ori pe zi. Câte o mână de frunze de păpădie se taie mărunt și se asezonează cu suc de lămâie, un strop de ulei de măsline și sare. Se pot adăuga o roșie tăiată felii, pătrunjel tocat sau câteva foi de salată verde.
* Infuzie de păpădie. O cană cu apă se pune pe foc. Când clocotește, adăugați două lingurițe de frunze de păpădie, lăsați-le pe foc mic două minute, apoi infuzați-le 15 minute. Se beau trei căni pe zi.
* Pulbere de păpădie. Frunze și rădăcini de păpădie uscate se toacă fin, până se obține pulberea. Se ia câte o linguriță pe zi, înainte de mese.
Ștevia
* Mâncare de ștevie. Aveți nevoie de 5-6 legături de frunze de ștevie. Se curăță, se spală și se fierb în apă ușor sărată, apoi se strecoară. Se călesc în câteva picături de ulei de măsline, se adaugă suc de lămâie sau o lingură de bulion de roșii. Se consumă o porție pe zi, ca înlocuitor al unei mese (de preferat cina).
* Infuzie de ștevie. Se pune un litru de apă pe foc. Când clocotește, se adaugă o lingură cu vârf de ștevie. Se fierbe două minute, apoi se trage deoparte și se lasă la infuzat o jumătate de oră. Se strecoară și se bea pe parcursul unei zile.