Într-un moment în care toată lumea, de la sindicate la patronate, de la experți străini și analiști europeni e cu tunurile pe guvern, ministrul Finanțelor nu putea rata o asemenea minge la fileu! Într-un comunicat de presă, certat și cu logica, și cu gramatica, Ionuț Mișa se laudă cu raportările venite de la UE și afirmă că 2017 e un an mult mai bun decât 2016 pentru România. Și atunci, dacă e atât de bun și dacă România "duduie", după expresia consacrată de colegul de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, pe când era premier, atunci de ce se apucă Guvernul să schimbe chestiuni esențiale în zona fiscalității și a salarizării, așa, peste noapte, fără discuții serioase cu cei afectați de aceste măsuri?
Ultimii care atacă frontal măsurile votate de Guvern sunt reprezentanții economiei germane în România, AKH, o asociație care reprezintă interesele a circa 600 de companii membre. "Am subliniat în nenumărate rânduri că predictibilitatea, stabilitatea, transparența și statul de drept sunt deosebit de importante pentru a menține încrederea în România ca amplasament investițional. Modul în care noile măsuri fiscale au fost comunicate insuflă, atât în rândul companiilor germane, cât și al angajaților acestora, un profund sentiment de nesiguranță". În loc să ia măsuri să protejeze această creștere economică și să dea drumul unor investiții de stat care să aducă valoare în România, Guvernul își pune în cap cele mai importante industrii din țară - industria IT e foc și pară pe PSD! - și cei mai importanți parteneri economici externi - cum e cazul Germaniei.
Adevărul e că rareori, după căderea lui Ceaușescu, niște măsuri guvernamentale au reușit să irite în asemenea măsură și să adune în aceeași tabără lume mai multă și mai variată. Până și PNL-ul a ieșit din amorțeala-i cu iz de blat politic și anunță o moțiune de cenzură. Ocazie perfectă ca să vedem cine lipsește la apelul de luptă împotriva Guvernului. Ați ghicit: UDMR! Nu există pe lumea asta un motiv suficient de bun care să-i zdruncine pe liderii maghiari din aranjamentele lor cu guvernanții! Dacă nici interesul economic direct al alegătorilor tăi - dintre care mulți o duc ca vai de ei prin Harghita și Covasna - nu te împinge să iei măsuri, atunci chiar că nu ai nici un Dumnezeu. Față de ipocrizia lui Kelemen Hunor, până și liderii PSD par niște copii de grădiniță!