Prietenii siluetei: Scorțișoara și oregano

Iulia Vlad
Când kilogramele în plus nu prea se dau duse, în ciuda eforturilor înverșunate, ori ne este greu să începem o dietă drastică, e ca­zul să apelăm la niște "arzătoare" de gră­sime puternice, cu efecte veri­ficate: scorțișoara și oregano.

Scorțișoara

Ceai de scorțișoară
Ingrediente: o cană de apă, o lin­guriță scorțișoară pulbere, o linguri­ță de miere.
Turnați apa clocotită pes­te scor­țișoara pulbere. Acoperiți și lăsați ju­mă­tate de oră. Strecurați, adău­gați mierea și beți câte o cană în fiecare dimineață și în fie­care după amiază, pe stoma­cul gol, cu jumătate de oră înainte de masă.

Oregano

Ceai de oregano
Ingrediente: o cană de apă, 2 lin­gurițe oregano uscat mărunțit sau 4 lin­gurițe oregano proaspăt mă­­runțit.
Turnați apa clocotită pes­te plantă. Acoperiți și lăsați să stea 10-15 mi­nute. Strecurați și beți 3 căni pe zi, după mese.

Ulei esențial de oregano
Se iau 3-4 picături de ulei esențial de oregano de 3 ori pe zi, amestecat în puțină miere sau suc de fructe, timp de 15 zile. După o pauză de 15 zile se poate relua.