Scorțișoara
Ceai de scorțișoară
Ingrediente: o cană de apă, o linguriță scorțișoară pulbere, o linguriță de miere.
Turnați apa clocotită peste scorțișoara pulbere. Acoperiți și lăsați jumătate de oră. Strecurați, adăugați mierea și beți câte o cană în fiecare dimineață și în fiecare după amiază, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă.
Oregano
Ceai de oregano
Ingrediente: o cană de apă, 2 lingurițe oregano uscat mărunțit sau 4 lingurițe oregano proaspăt mărunțit.
Turnați apa clocotită peste plantă. Acoperiți și lăsați să stea 10-15 minute. Strecurați și beți 3 căni pe zi, după mese.
Ulei esențial de oregano
Se iau 3-4 picături de ulei esențial de oregano de 3 ori pe zi, amestecat în puțină miere sau suc de fructe, timp de 15 zile. După o pauză de 15 zile se poate relua.