Franţa
La pescuit cu furculiţa
Regula principală este să mănânci ce vrei, atât timp cât o poţi face doar cu ajutorul furculiţei, fără cuţit şi lingură (şi fără degete). Aceasta presupune să eliminaţi din alimentaţie supele, untul, margarina (şi orice se întinde pe pâine), pizza, fripturile etc. şi să consumaţi doar ceea ce se poate prinde cu furculiţa (se exclud alimentele tăiate bucăţi).
Japonia
Regula sfertului şi porţiile mici
În spatele siluetelor subţiri şi graţioase, de statuete de porţelan ale japonezelor, stă un arsenal de reguli şi tradiţii străvechi, care se referă la arta culinară şi la servirea preparatelor, pe care le respectă cu stricteţe. Iată câteva dintre ele:
Regula sfertului: la fiecare masă, stomacul trebuie să fie pe jumătate plin cu alimente solide, un sfert cu lichid şi un sfert gol. Cu alte cuvinte, de la masă trebuie să te ridici un pic flămând.
Regula porţiilor mici - fiecare fel de mâncare, de la umilul orez până la preparatele cu carne, îşi are propria farfurie minusculă, frumos aranjată, în funcţie de culoare. Mesele sunt transformate într-un mic ritual, în care elementul estetic joacă un rol important.
Thailanda
Belşug de condimente
Mâncarea thailandeză este una dintre cele mai condimentate din lume, iar aceasta are urmări benefice asupra siluetei. Condimentele nu doar că trezesc metabolismul din leneveală, dar încetinesc şi mâncatul. Când gura "arde", avem tendinţa să mâncăm mai încet şi mai puţin, şi, de asemenea, avem nevoie de apă, care umple stomacul.
Turcia
Nevestele otomanilor slăbesc cu ceai de pătrunjel. Se taie mărunt frunzele, până se umple un sfert de cană, peste care se toarnă apă clocotită. Se acoperă şi se lasă 15 minute la infuzat. Se beau trei ceaiuri pe zi. Pătrunjelul este un bun diuretic, reduce balonarea şi echilibrează hormonii care contribuie la creşterea în greutate.