Franța
La pescuit cu furculița
Regula principală este să mănânci ce vrei, atât timp cât o poți face doar cu ajutorul furculiței, fără cuțit și lingură (și fără degete). Aceasta presupune să eliminați din alimentație supele, untul, margarina (și orice se întinde pe pâine), pizza, fripturile etc. și să consumați doar ceea ce se poate prinde cu furculița (se exclud alimentele tăiate bucăți).
Japonia
Regula sfertului și porțiile mici
În spatele siluetelor subțiri și grațioase, de statuete de porțelan ale japonezelor, stă un arsenal de reguli și tradiții străvechi, care se referă la arta culinară și la servirea preparatelor, pe care le respectă cu strictețe. Iată câteva dintre ele:
Regula sfertului: la fiecare masă, stomacul trebuie să fie pe jumătate plin cu alimente solide, un sfert cu lichid și un sfert gol. Cu alte cuvinte, de la masă trebuie să te ridici un pic flămând.
Regula porțiilor mici - fiecare fel de mâncare, de la umilul orez până la preparatele cu carne, își are propria farfurie minusculă, frumos aranjată, în funcție de culoare. Mesele sunt transformate într-un mic ritual, în care elementul estetic joacă un rol important.
Thailanda
Belșug de condimente
Mâncarea thailandeză este una dintre cele mai condimentate din lume, iar aceasta are urmări benefice asupra siluetei. Condimentele nu doar că trezesc metabolismul din leneveală, dar încetinesc și mâncatul. Când gura "arde", avem tendința să mâncăm mai încet și mai puțin, și, de asemenea, avem nevoie de apă, care umple stomacul.
Turcia
Ceai de pătrunjel
Nevestele otomanilor slăbesc cu ceai de pătrunjel. Se taie mărunt frunzele, până se umple un sfert de cană, peste care se toarnă apă clocotită. Se acoperă și se lasă 15 minute la infuzat. Se beau trei ceaiuri pe zi. Pătrunjelul este un bun diuretic, reduce balonarea și echilibrează hormonii care contribuie la creșterea în greutate.