Înconjurul pământului în... kilograme

Iulia Vlad
Cine vrea să slăbească frumos, rapid și eficient face un tur în jurul lumii și ia aminte la experiența și obiceiurile altora. Ingredientele le aflați în magazinele naturiste, farma­cii și plafaruri.

Franța
La pescuit cu furculița

Regula principală este să mă­nânci ce vrei, atât timp cât o poți face doar cu ajutorul furculiței, fără cuțit și lin­gură (și fără degete). Aceasta pre­su­pune să eliminați din alimen­ta­ție su­pele, untul, margarina (și orice se în­tinde pe pâine), pizza, fripturile etc. și să consumați doar ceea ce se poate prinde cu furculița (se exclud ali­men­te­le tăiate bucăți).

Japonia
Regula sfertului și porțiile mici

În spatele siluetelor subțiri și gra­țioase, de statuete de porțelan ale japonezelor, stă un arsenal de reguli și tradiții străvechi, care se referă la arta culinară și la servirea prepara­telor, pe care le respectă cu strictețe. Iată câteva dintre ele:
Regula sfertului: la fiecare masă, stomacul trebuie să fie pe jumătate plin cu alimente solide, un sfert cu lichid și un sfert gol. Cu alte cuvinte, de la masă trebuie să te ridici un pic flămând.
Regula porțiilor mici - fiecare fel de mâncare, de la umilul orez până la preparatele cu carne, își are propria farfurie minusculă, frumos aranjată, în funcție de culoare. Mesele sunt trans­formate într-un mic ritual, în care elementul estetic joacă un rol important.

Thailanda
Belșug de condimente

Mâncarea thailandeză este una dintre cele mai condi­mentate din lume, iar aceas­ta are urmări benefice asupra siluetei. Condimentele nu doar că trezesc meta­bolis­mul din leneveală, dar înce­tinesc și mâncatul. Când gura "arde", avem tendința să mâncăm mai încet și mai puțin, și, de asemenea, avem nevoie de apă, care umple stomacul.

Turcia
Ceai de pătrunjel

Nevestele otomanilor slăbesc cu ceai de pătrunjel. Se taie mărunt frun­zele, până se umple un sfert de cană, peste care se toarnă apă clo­cotită. Se acoperă și se lasă 15 minute la infu­zat. Se beau trei ceaiuri pe zi. Pă­trunjelul este un bun diuretic, redu­ce balonarea și echilibrează hormonii care contribuie la creșterea în greu­tate.