* Decoct dintr-o linguriţă de seminţe râşnite la o ceaşcă de apă (200 ml) adusă la clocot şi fiartă la foc mic 5 minute. Se lasă la infuzat 25-30 de minute, se strecoară şi se bea dimineaţa pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de masă şi se stă 20 de minute culcat pe partea dreaptă, pentru a-i creşte efectul.
* Pulbere fină, sublingual: 5 minute, de patru ori pe zi, câte o linguriţă mică (de plastic), după care se bea ceai din 25 g pedicuţă, 30 g pufuliţă, 30 g anghinare, 30 g rădăcină de cicoare sălbatică.
Produsele stupului
* Lăptişorul de matcă se foloseşte conform prescripţiei din ambalaj. Acesta se găseşte la Plafar sau Apicola, în fiole, liofilizat; după dizolvarea conţinutului unei fiole, acesta se ţine sub limbă timp de 5-10 minute, după care se înghite.
* Polenul se macină în râşniţa de cafea până se obţine o pudră fină, după care se amestecă cu miere de albine (tei, salcâm) până se face o pastă vâscoasă, din care se consumă zilnic 20 g. Polenul măcinat se poate folosi şi fără miere de albine - se ia câte o linguriţă de trei ori pe zi, înainte de mese.
* Tinctură de propolis 30% (se găseşte la Apicola, Plafar sau farmacii). Zilnic, înainte de masa de prânz, picuraţi pe o bucată de miez de pâine 20 de picături de tinctură, după care mâncaţi miezul de pâine.
* Propolis brut (proaspăt, de la apicultori) - 5 g/zi. Se suge şi se mestecă înainte de a fi înghiţit.
Reţetă cu lămâie, ulei, ţuică şi miere
Ingrediente: 250 ml zeamă de lămâie, 250 ml ulei de floarea-soarelui (în niciun caz ulei de măsline), 250 ml ţuică curată de casă, 250 g miere de albine.
Mod de preparare şi administrare: toate ingredientele se introduc într-o sticlă din plastic de 1,5 l, care se agită zilnic de mai multe ori. Se lasă timp de 15 zile, după care se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.
Se face o cură cu ouă de prepeliţă, timp de 50 de zile, iar după o lună de pauză, tratamentul se reia. În prima şi a doua zi se beau câte trei ouă dimineaţa, pe stomacul gol. A treia zi se beau patru ouă. Până la 50 de zile se consumă câte 5 ouă crude şi masa se ia după o oră.
Ceai de goji
Peste 50 de bucăţi de goji se toarnă o cană cu apă fiartă, se acoperă şi se lasă 10 minute. După ce se bea prima cană, se poate adăuga în continuare apă fiartă peste aceleaşi fructe. Se beau trei căni pe zi. Fructele se pot mânca la sfârşitul zilei.
Soia roşie şi coajă de mandarină
Se consumă soia roşie, cu bobiţe mici, şi coajă uscată de mandarină. Se fierb 250 g soia roşie cu 20 g coajă de mandarină în 3 l de apă. După ce a fiert timp de o oră, amestecul este gata de băut. Se vor bea 200 ml, de 3 ori/zi.
Băi de picioare
Se fac băi calde la picioare, timp de 20 de minute, cu ceai concentrat din 30 g coada-calului, 25 g brusture, 25 g tătăneasă, 30 g coada-şoricelului (se pun două mâini de plante la 6 l de apă).