* Decoct dintr-o linguriță de semințe râșnite la o ceașcă de apă (200 ml) adusă la clocot și fiartă la foc mic 5 minute. Se lasă la infuzat 25-30 de minute, se strecoară și se bea dimineața pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de masă și se stă 20 de minute culcat pe partea dreaptă, pentru a-i crește efectul.
* Pulbere fină, sublingual: 5 minute, de patru ori pe zi, câte o linguriță mică (de plastic), după care se bea ceai din 25 g pedicuță, 30 g pufuliță, 30 g anghinare, 30 g rădăcină de cicoare sălbatică.
Produsele stupului
* Lăptișorul de matcă se folosește conform prescripției din ambalaj. Acesta se găsește la Plafar sau Apicola, în fiole, liofilizat; după dizolvarea conținutului unei fiole, acesta se ține sub limbă timp de 5-10 minute, după care se înghite.
* Polenul se macină în râșnița de cafea până se obține o pudră fină, după care se amestecă cu miere de albine (tei, salcâm) până se face o pastă vâscoasă, din care se consumă zilnic 20 g. Polenul măcinat se poate folosi și fără miere de albine - se ia câte o linguriță de trei ori pe zi, înainte de mese.
* Tinctură de propolis 30% (se găsește la Apicola, Plafar sau farmacii). Zilnic, înainte de masa de prânz, picurați pe o bucată de miez de pâine 20 de picături de tinctură, după care mâncați miezul de pâine.
* Propolis brut (proaspăt, de la apicultori) - 5 g/zi. Se suge și se mestecă înainte de a fi înghițit.
Rețetă cu lămâie, ulei, țuică și miere
Ingrediente: 250 ml zeamă de lămâie, 250 ml ulei de floarea-soarelui (în niciun caz ulei de măsline), 250 ml țuică curată de casă, 250 g miere de albine.
Mod de preparare și administrare: toate ingredientele se introduc într-o sticlă din plastic de 1,5 l, care se agită zilnic de mai multe ori. Se lasă timp de 15 zile, după care se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.
Ouă de prepeliță
Se face o cură cu ouă de prepeliță, timp de 50 de zile, iar după o lună de pauză, tratamentul se reia. În prima și a doua zi se beau câte trei ouă dimineața, pe stomacul gol. A treia zi se beau patru ouă. Până la 50 de zile se consumă câte 5 ouă crude și masa se ia după o oră.
Ceai de goji
Peste 50 de bucăți de goji se toarnă o cană cu apă fiartă, se acoperă și se lasă 10 minute. După ce se bea prima cană, se poate adăuga în continuare apă fiartă peste aceleași fructe. Se beau trei căni pe zi. Fructele se pot mânca la sfârșitul zilei.
Soia roșie și coajă de mandarină
Se consumă soia roșie, cu bobițe mici, și coajă uscată de mandarină. Se fierb 250 g soia roșie cu 20 g coajă de mandarină în 3 l de apă. După ce a fiert timp de o oră, amestecul este gata de băut. Se vor bea 200 ml, de 3 ori/zi.
Băi de picioare
Se fac băi calde la picioare, timp de 20 de minute, cu ceai concentrat din 30 g coada-calului, 25 g brusture, 25 g tătăneasă, 30 g coada-șoricelului (se pun două mâini de plante la 6 l de apă).