Nodulii tiroidieni sunt modificări ale structurii glandei tiroide. Mărimea lor variază de la câţiva mm, la câţiva cm, şi se pot prezenta singuri sau multipli. În general, nodulii tiroidieni nu influenţează funcţia tiroidiană, dar sunt situaţii rare, când aceşti noduli secretă în exces hormoni tiroidieni, ceea ce duce la disfuncţia tiroidei, mai exact la hipertiroidism. Sunt persoane care au noduli tiroidieni, cu care trăiesc fără a şti de existenţa lor, aceştia fiind descoperiţi în cele mai multe cazuri din întâmplare, ca urmare a unui examen medical de rutină. Nodulii tiroidieni, în cea mai mare parte, nu sunt de natură malignă. Totuşi, deşi ei nu pun în pericol viaţa, un diagnostic corect, un tratament adecvat, o urmărire a evoluţiei lor prin analize specifice pot duce la preîntâmpinarea eventualelor complicaţii şi la micşorarea simptomelor.
Nu se cunoaşte cauza exactă a acestor noduli. De pildă, se vorbeşte de o lipsă de iod, în zona geografică în care bonlavul trăieşte, dar pot foarte bine exista zone cu suficient iod şi, în acelaşi timp, cu bolnavi. Desigur, astăzi, telefoanele, poluarea, lipsa de mişcare, computerele, alimentaţia plină de aditivi şi pesticide ar putea fi o cauză în apariţia acestor boli. În ce mă priveşte, întotdeauna am văzut o rezolvare a situaţiilor într-o combinare a tratamentului medicamentos cu unul alternativ, natural, ce va fi individualizat în raport cu natura acestora, cu alte afecţiuni pe care pacientul le are şi, nu în ultimul rând, cu nodulii asociaţi cu hipertiroidia (situaţie foarte rar întâlnită, atunci când ţesutul nodular tiroidian produce hormoni în exces, ducând la o boală autoimună, când organismul nu recunoaşte glanda tiroidă ca parte integrală a acestuia) sau cu hipotiroidia.
Înainte de toate vreau să menţionez că niciun tratament nu poate înlocui un stil de viaţă sănătos, o alimentaţie sănătoasă, exerciţiile fizice (mers pe jos, drumeţii, înot, bicicletă), liniştea sufletească - condiţii destul de greu de realizat astăzi, când ritmul vieţii este alert, iar stresul prezent la tot pasul.
Imensa farmacie a naturii a fost folosită de om de-a lungul mileniilor pentru a trăi departe de boli, fără a cunoaşte neapărat ce minerale, vitamine sau alte substanţe active conţin plantele din mediul înconjurător, şi care din ele îi sunt benefice. În cazul nodulilor tiroidieni, şi nu numai, am urmărit în studiile noastre ca produsele pe care le-am realizat să aibă acţiune atât asupra sistemelor endocrin, digestiv, nervos, imunitar, cât şi în reducerea nodulilor, până la dispariţia lor. Trebuie menţionat faptul că orice schimbare în fiziologia unei persoane, mai precis a unui organ, nu se face într-o zi, altfel spus: "Boala vine cu căruţa şi nu pleacă cu avionul" - aşa că trebuie să avem răbdare şi să urmăm tratamentul prescris. În concluzie, produsele Elixir of Youth şi Nervton, pe care le deţinem şi pe care vi le şi recomand, protejează celulele prin neutralizarea radicalilor liberi şi sprijină diviziunea celulară normală (combat degenerarea celulară, previne degenerarea sau distrugerea neuronilor, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi previne apariţia mutaţiilor şi malignizarea celulelor). Un alt efect pozitiv este întărirea funcţionării normale a sistemului imunitar, datorată conţinutului în substanţe active, cu efect puternic antioxidant. Şi, nu în ultimul rând, urmăreşte eliminarea produşilor toxici de metabolism, la nivel hepatic şi renal.
Vă doresc multă sănătate şi sper să ne comunicaţi cum v-au fost de ajutor produsele noastre.
Pentru mai multe relaţii, vă rugăm să ne contactaţi.
Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE - medic primar dermatolog, acupunctor şi homeopat - Bucureşti.
Tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60,
e-mail: chukwudi.nwabudike@live.com
"Am Parkinson şi niciun medicament nu mă ajută"
(Răspuns pentru ION BRĂNESCU - Târgovişte, F. AS nr. 1220)
Boala Parkinson este o boala cronică, care afectează sistemul nervos, şi este de cauză necunoscută. Ea afectează circa 1% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, cu preponderenţă bărbaţi. Boala poate fi provocată de factori genetici. În afară de aceasta, se pare că viaţa în mediul rural şi consumul apei de fântână ar putea creşte riscul pentru apariţia ei. Interesant este că nefumătorii au un risc uşor crescut faţă de fumători, motivul nefiind desluşit.
Trebuie spus că există şi alte tulburări, numite Sindroame Parkinsoniene, ce rezultă din consumul unor medicamente (cum ar fi cele psihiatrice), din prezenţa unui traumatism cranian (cazul celebrului boxer Mohammad Ali), ingerarea de toxine, boli hepatice cronice.
Caracteristice pentru această boală sunt următoarele manifestări:
* Bradikinezie, adică mişcări lente.
* Rigiditate.
Manifestările sunt, de regulă, unilaterale (adică afectează o parte a corpului, stângă sau dreaptă, la început).
Alte manifestări includ:
* Lipsa mirosului (vreo 90% din cazuri).
* Lipsa de echilibru.
* Depresie şi anxietate.
* Tulburări de somn.
* Dificultăţi în urinare.
* Constipaţie.
* Tulburări la înghiţire.
* Tulburări în vorbire.
Din punct de vedere naturist, cauza bolii este cel mai adesea dezechilibrul în felul de a trăi. Unii oameni nu respectă echilibrul odihnă-activitate, extrem de important pentru o viaţă sănătoasă. De asemenea, trebuie ţinut şi un echilibru între viaţa materială şi viaţa spirituală, care asigură un flux energetic ce porneşte de la spirit către corp, pentru întreţinerea acestuia din urmă. Acesta este unul din motivele pentru care unii oamenii îmbătrânesc repede, iar alţii mai lent.
Mi-aş permite să adaug aici faptul că planeta noastră se află în aceeaşi situaţie. Din cauza lipsei fluxului energetic spiritual, prin aplecarea materialistă a oamenilor, planeta noastră nu se mai regenerează şi riscă şi ea să îmbătrânească. Din fericire, o forţă divină, mai presus de noi, oamenii, rectifică lucrurile, punând stop la această degenerare.
Recomandări:
* Consumul moderat de alcool şi evitarea fumatului (chiar dacă fumătorii au un risc mai scăzut comparativ cu nefumătorii.
* Mişcarea fizică este importantă, căci ajută la menţinerea tonusului. În plus, este bună şi pentru starea psihică a bolnavilor. Totuşi să se evite mişcările bruşte. S-a dovedit că simptome cum ar fi tremuratul scad după ce pacienţii au mers puţin pe bicicletă.
* Dietă cu multe fructe şi legume - îmbunătăţeşte tranzitul intestinal.
* Suplimente ce conţin vitamină C, E, B12, Omega-6. Consumate în doze mari, pe o periodă de cel puţin 16 luni, Coenzima Q10 ar putea încetini evoluţia bolii.
* Plante medicinale: ghimbirul (Zingiber officinalis) conţine o substanţă (zingerone), care ar putea proteja partea afectată a creierului. Gingko biloba acţionează prin creşterea circulaţiei cerebrale.
La cei care folosesc anticoagulante (medicamente care subţiază sângele), combinaţia cu ginsengul poate da un efect prea puternic.
* Masajul detensionează muşchii, ajutând pacienţii să se mişte mai bine.
* Tai Qi, meditaţia şi yoga - ajută la relaxare, precum şi la echilibrarea minţii.
* Terapia cu muzică sau pictură, dans elimină stărea negativă. La unii, muzică ajută la vorbire, iar la alţii, ajută pictura sau dansul la controlul mişcării mâinilor.
* Acupunctura eliberează canalele energetice, prin stimularea ficatului.
* Homeopatia are efect puternic, fiindcă acţionează profund. Unele medicamente, cum ar fi Gelsemium, Manganum aceticum, Mercurius solubilis, Plumbum metallicum, ar putea fi de folos, însă, un tratament individualizat este ideal pentru această boală.
* Echilibrarea vieţii materiale cu cea spirituală - este esenţială în existenţa noastră. Lipsa acestui echilibru este rădăcina tuturor bolilor. Iar cu cât devenim mai "avansaţi", mai "civilizaţi", cu atât ne înstrăinăm de cel mai important lucru pentru viaţa pământească: aspiraţia spirituală. Alergăm necontenit după bunuri materiale şi nu ne mai oprim să vedem ce este cu adevărat important. Răspunsul corect la întrebarea "Cine sunt eu?", îl pune pe om la locul pe care ar trebui să-l ocupe, faţă de întreaga Creaţie şi de FĂCĂTORUL ei, ceea ce îl obligă la o viaţă spiritualizată, scutindu-l de bolile atât de numeroase ale vremii în care trăim.
Vă urez succes!