Răspuns pentru OLGA, F. AS nr. 1262 - "Pot scăpa de noduli tiroidieni fără operație?"

Redactia
Dr. ANGELA HIMOVITH -tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: dr.himovith@gmail.com, www.secret-herbs.net

Nodulii tiroidieni sunt modificări ale structurii glandei tiroide. Mărimea lor variază de la câțiva mm, la câțiva cm, și se pot prezenta singuri sau multipli. În general, nodulii tiroidieni nu in­fluențează funcția tiroidiană, dar sunt situații rare, când acești noduli se­cretă în exces hormoni tiroidieni, ceea ce duce la disfuncția tiroidei, mai exact la hipertiroidism. Sunt per­soane care au noduli tiroidieni, cu care trăiesc fără a ști de existența lor, aceștia fiind descoperiți în cele mai multe cazuri din întâmplare, ca urmare a unui examen medical de rutină. Nodulii tiroidieni, în cea mai mare parte, nu sunt de natură malignă. Totuși, deși ei nu pun în pericol viața, un diag­nostic corect, un tratament adecvat, o urmărire a evoluției lor prin analize specifice pot duce la preîntâmpinarea eventualelor complicații și la micșorarea simptomelor.
Nu se cunoaște cauza exactă a acestor noduli. De pildă, se vorbește de o lipsă de iod, în zona geografică în care bonlavul trăiește, dar pot foarte bine exista zone cu suficient iod și, în același timp, cu bolnavi. Desigur, astăzi, telefoanele, polua­rea, lipsa de mișcare, computerele, alimentația plină de aditivi și pes­ticide ar putea fi o cauză în apariția acestor boli. În ce mă privește, întotdeauna am văzut o rezolvare a situațiilor într-o combinare a tra­tamentului medicamentos cu unul alternativ, natural, ce va fi indi­vi­dualizat în raport cu natura acestora, cu alte afecțiuni pe care pacientul le are și, nu în ultimul rând, cu nodulii aso­ciați cu hipertiroidia (situa­ție foarte rar întâlnită, atunci când țesutul nodular tiroi­dian produce hormoni în ex­ces, ducând la o boală auto­imună, când organismul nu recunoaște glanda tiroidă ca parte integrală a acestuia) sau cu hipotiroidia.
Înainte de toate vreau să menționez că niciun tratament nu poate înlocui un stil de viață sănătos, o alimentație sănătoasă, exercițiile fizice (mers pe jos, drumeții, înot, bicicletă), liniștea sufletească - condiții destul de greu de realizat astăzi, când rit­mul vieții este alert, iar stresul prezent la tot pasul.
Imensa farmacie a naturii a fost folosită de om de-a lungul mileniilor pentru a trăi departe de boli, fără a cunoaște neapărat ce minerale, vitamine sau alte substanțe active conțin plantele din mediul înconjurător, și care din ele îi sunt benefice. În cazul nodulilor tiroidieni, și nu nu­mai, am urmărit în studiile noastre ca produsele pe care le-am realizat să aibă acțiune atât asupra sistemelor en­docrin, digestiv, nervos, imunitar, cât și în redu­cerea nodulilor, până la dispariția lor. Trebuie menționat faptul că orice schimbare în fiziologia unei persoane, mai precis a unui organ, nu se face într-o zi, altfel spus: "Boala vine cu căruța și nu plea­că cu avionul" - așa că trebuie să avem răb­dare și să urmăm tratamentul prescris. În con­cluzie, produsele Elixir of Youth și Nervton, pe care le deți­nem și pe care vi le și recomand, protejează celulele prin neutralizarea radicalilor liberi și sprijină diviziunea celulară normală (com­bat degenerarea celulară, previne dege­nerarea sau distrugerea neuronilor, ajută la men­ținerea sănătății sistemului nervos și previne apariția mutațiilor și malignizarea celulelor). Un alt efect pozitiv este întărirea funcționării normale a sistemului imunitar, datorată conținutului în substanțe active, cu efect puternic antioxidant. Și, nu în ultimul rând, urmărește eliminarea pro­dușilor toxici de metabolism, la nivel hepatic și renal.
Vă doresc multă sănătate și sper să ne comu­nicați cum v-au fost de ajutor produsele noastre.
Pentru mai multe relații, vă rugăm să ne con­tactați.


Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE - medic primar dermatolog, acupunctor și homeopat - București.
Tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60,
e-mail: chukwudi.nwabudike@live.com


"Am Parkinson și niciun medicament nu mă ajută"
(Răspuns pentru ION BRĂNESCU - Târgoviște, F. AS nr. 1220)


Boala Parkinson este o boala cronică, care afectează sistemul nervos, și este de cauză necunoscută. Ea afectează cir­ca 1% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, cu preponderență bărbați. Boala poate fi provocată de factori genetici. În afară de aceasta, se pare că viața în mediul rural și consumul apei de fântână ar putea crește riscul pentru apariția ei. Inte­resant este că nefumătorii au un risc ușor crescut față de fumători, mo­tivul nefiind deslușit.
Trebuie spus că există și alte tul­burări, numite Sindroame Parkin­so­niene, ce rezultă din consumul unor medicamente (cum ar fi cele psihia­trice), din prezența unui trau­matism cranian (ca­zul cele­brului boxer Mo­hammad Ali), ingerarea de toxine, boli he­patice cronice.
Caracteristice pentru a­ceastă boală sunt urmă­toa­rele manifestări:
* Tremurul corpului, care apare chiar și în repaus.
* Bradikinezie, adică mișcări lente.
* Rigiditate.
Manifestările sunt, de regulă, unilaterale (adică afectează o parte a corpului, stângă sau dreaptă, la început).
Alte manifestări includ:
* Lipsa mirosului (vreo 90% din cazuri).
* Lipsa de echilibru.
* Depresie și anxie­tate.
* Tulburări de somn.
* Dificultăți în uri­nare.
* Constipație.
* Tulburări la înghi­țire.
* Tulburări în vor­bire.
Din punct de vedere naturist, cauza bolii este cel mai adesea deze­chi­librul în felul de a trăi. Unii oameni nu res­pectă echilibrul odihnă-activi­tate, extrem de important pentru o viață sănătoasă. De asemenea, trebuie ținut și un echi­libru între viața materială și viața spirituală, care asigură un flux energetic ce pornește de la spirit către corp, pentru întreținerea acestuia din urmă. Acesta este unul din motivele pentru care unii oa­menii îmbă­trânesc repede, iar alții mai lent.
Mi-aș permite să adaug aici faptul că planeta noastră se află în aceeași situație. Din cauza lipsei fluxului energetic spiritual, prin aplecarea mate­rialistă a oamenilor, planeta noastră nu se mai regenerează și riscă și ea să îmbătrânească. Din fericire, o forță divină, mai presus de noi, oamenii, rectifică lucrurile, punând stop la această de­ge­nerare.
Recomandări:
* Consumul moderat de alcool și evitarea fumatului (chiar dacă fumătorii au un risc mai scă­zut comparativ cu nefumătorii.
* Mișcarea fizică este importantă, căci ajută la menținerea tonusului. În plus, este bună și pentru starea psihică a bolnavilor. Totuși să se evite mișcările bruște. S-a dovedit că simptome cum ar fi tremuratul scad după ce pacienții au mers puțin pe bicicletă.
* Dietă cu multe fructe și legume - îmbunătățește tranzitul intestinal.
* Suplimente ce conțin vitamină C, E, B12, Omega-6. Consumate în doze mari, pe o periodă de cel puțin 16 luni, Coenzima Q10 ar putea înce­tini evoluția bolii.
* Plante medicinale: ghimbirul (Zingiber offi­cinalis) conține o substanță (zingerone), care ar putea proteja partea afectată a creierului. Ging­ko biloba acționează prin creșterea circulației ce­re­­brale.
La cei care folosesc anticoagulante (medica­mente care subțiază sângele), combinația cu gin­sengul poate da un efect prea puternic.
* Masajul detensionează mușchii, ajutând pacienții să se miște mai bine.
* Tai Qi, meditația și yoga - ajută la relaxare, precum și la echilibrarea minții.
* Terapia cu muzică sau pictură, dans elimină stărea negativă. La unii, muzică ajută la vorbire, iar la alții, ajută pictura sau dansul la controlul mișcării mâinilor.
* Acupunctura eliberează canalele energetice, prin stimularea ficatului.
* Homeopatia are efect puternic, fiindcă acționează profund. Unele medicamente, cum ar fi Gelsemium, Manganum aceticum, Mercurius solubilis, Plumbum metallicum, ar putea fi de folos, însă, un tratament individualizat este ideal pentru această boală.
* Echilibrarea vieții materiale cu cea spi­rituală - este esențială în existența noastră. Lipsa acestui echilibru este rădăcina tuturor bolilor. Iar cu cât devenim mai "avansați", mai "civilizați", cu atât ne înstrăinăm de cel mai important lucru pentru viața pământească: aspirația spirituală. Alergăm necontenit după bunuri materiale și nu ne mai oprim să vedem ce este cu adevărat im­portant. Răspunsul co­rect la întrebarea "Cine sunt eu?", îl pune pe om la locul pe care ar trebui să-l ocupe, față de întreaga Creație și de FĂ­CĂ­TORUL ei, ceea ce îl obligă la o viață spi­ritualizată, scu­tindu-l de bolile atât de nu­meroase ale vre­mii în care trăim.
Vă urez succes!