Măști vitalizante de vară

Redactia
În anotimpul cald, când afară aerul se încălzește și murdăria din el intră în mișcare brauniană, zburând peste tot, măștile de față de­vin o nece­sitate, un prim-ajutor pen­tru curățarea și întreținerea pielii ata­cate de două ori: de soare și po­luare.

Indiferent dacă sunt preparate cu argilă, făină de ovăz sau brânză de vaci, efectul lor se citește cu ochiul li­ber: un obraz întins, proaspăt, stră­lucitor. Măștile pe care vi le pro­pu­nem se adresează diferitelor tipuri de ten: normal, gras și uscat.

Mască de argilă cu ceai de plante și avocado
(Pentru orice tip de ten)

Ingrediente: 3 linguri argilă cos­metică, o ceașcă de infuzie de mu­șețel, petale de trandafir și pelin, o ju­mă­tate de avo­ca­do copt.
Mod de pre­parare: a­mestecați ar­gi­la cu infuzia obținută din cele trei plante, uscate sau proas­pete, adă­u­gați avocado spă­lat și dat pe ră­ză­toare. Pasta să nu fie prea tare, mai adău­gați ceai dacă este nevoie. Întin­deți masca în strat gros pe gât și față. Când se întă­rește, frecați-o cu vârful degetelor, apoi spălați-o cu comprese înmuiate în apă caldă.

Masca cu varză și mărar
(Pentru ten gras)

Ingrediente: un sfert de varză albă crudă, câteva fire tocate mărunt de mă­rar, un ibric de apă clo­cotită, 500 ml ceai de mentă.
Mod de preparare: dați varza pe răzătoarea ma­re și amestecați-o cu pu­țină apă clocotită. Adău­gați mărarul tocat. Întin­deți mas­ca pe fața bine cură­țată înainte (compoziția nu trebuie să curgă). Lăsați-o să acționeze 30 de minute, stând culcate pe spate, într-o poziție re­laxată. Clătiți terciul de pe față cu ceai rece de mentă, apoi apli­cați crema dvs. obișnuită.


Mască de brânză de vaci cu roșie și castraveți rași
(Pentru ten uscat)

Ingrediente: un gălbenuș de ou, 1 lingură de brânză de vaci, câteva pică­turi de ulei de măsline, câteva picături de suc de lă­mâie, o jumătate roșie (po­trivită) bine coaptă (curățată de coajă și tă­iată mărunt) și o jumă­tate de castra­vete de grădină (dat pe răză­toare).
Mod de prepa­rare: ames­te­cați brân­za, gălbenușul, ule­iul, lămâia cu legu­mele, până ce obțineți o compoziție omo­genă. În­tin­deți-o pe față și gât, și lă­sați-o să ac­ționeze 15 minute. Clătiți-o la în­ce­put cu apă călduță, apoi cu apă mi­nerală acidulată.