Indiferent dacă sunt preparate cu argilă, făină de ovăz sau brânză de vaci, efectul lor se citește cu ochiul liber: un obraz întins, proaspăt, strălucitor. Măștile pe care vi le propunem se adresează diferitelor tipuri de ten: normal, gras și uscat.
Mască de argilă cu ceai de plante și avocado
(Pentru orice tip de ten)
Ingrediente: 3 linguri argilă cosmetică, o ceașcă de infuzie de mușețel, petale de trandafir și pelin, o jumătate de avocado copt.
Mod de preparare: amestecați argila cu infuzia obținută din cele trei plante, uscate sau proaspete, adăugați avocado spălat și dat pe răzătoare. Pasta să nu fie prea tare, mai adăugați ceai dacă este nevoie. Întindeți masca în strat gros pe gât și față. Când se întărește, frecați-o cu vârful degetelor, apoi spălați-o cu comprese înmuiate în apă caldă.
Masca cu varză și mărar
(Pentru ten gras)
Ingrediente: un sfert de varză albă crudă, câteva fire tocate mărunt de mărar, un ibric de apă clocotită, 500 ml ceai de mentă.
Mod de preparare: dați varza pe răzătoarea mare și amestecați-o cu puțină apă clocotită. Adăugați mărarul tocat. Întindeți masca pe fața bine curățată înainte (compoziția nu trebuie să curgă). Lăsați-o să acționeze 30 de minute, stând culcate pe spate, într-o poziție relaxată. Clătiți terciul de pe față cu ceai rece de mentă, apoi aplicați crema dvs. obișnuită.
Mască de brânză de vaci cu roșie și castraveți rași
(Pentru ten uscat)
Ingrediente: un gălbenuș de ou, 1 lingură de brânză de vaci, câteva picături de ulei de măsline, câteva picături de suc de lămâie, o jumătate roșie (potrivită) bine coaptă (curățată de coajă și tăiată mărunt) și o jumătate de castravete de grădină (dat pe răzătoare).
Mod de preparare: amestecați brânza, gălbenușul, uleiul, lămâia cu legumele, până ce obțineți o compoziție omogenă. Întindeți-o pe față și gât, și lăsați-o să acționeze 15 minute. Clătiți-o la început cu apă călduță, apoi cu apă minerală acidulată.