Fericirea n-are nevoie de "corecturi". Starea de bine se vede în primul rând pe expresia feţei, care întinereşte şi străluceşte fără ajutoare cosmetice. Dar ce te faci atunci când grijile zilei, stresul şi oboseala îşi pun amprenta posomorâtă pe chipul unei femei? Când privirea "atârnă" şi tenul bate în cenuşiu? E clar că fondul problemei ţine de psiholog. Oboseala cronică şi depresia nu se vindecă peste noapte, cu pudră Lancome. Cosmetica modernă oferă însă soluţii viabile, menite să combată nu cauza oboselii, ci efectele ei, vizibile pe obraz. Mai ales dacă sunteţi femei active, cu viaţă profesională intensă - remediile pe care le prezentăm vă vor fi de ajutor.
Luminaţi-vă trăsăturile
Când sunteţi obosite, nu exageraţi cu machiajul. Evitaţi nuanţele închise, în favoarea celor blânde. Pe pomeţi daţi-vă cu un fard în culoarea piersicii sau un roz trandafiriu. Dacă ochii sunt stinşi, accentuaţi culoarea buzelor, folosind un ruj de culoare vie. Pentru zonele întunecate ale obrazului - cutele care coboară de la nas spre gură sau cele din jurul buzelor, cutele de pe frunte etc. - folosiţi un creion corector (se găseşte peste tot, la magazinele de cosmetice), de culoare bej, care conţine pigmenţi care reflectă lumina.
Ten ofilit? Recurgeţi la cremă cu suc de fructe
Femeile ştiu prea bine cum arată un obraz "delăsat", ofilit de lipsa de vlagă. Adevărul este că oboseala se resimte până la nivel celular. Ca să ieşiţi din încurcătură, apelaţi la o cremă hidratantă, pe bază de vitamine, în care stoarceţi câteva picături de suc proaspăt de mere, portocale, struguri sau grepfruit. Amestecaţi bine, apoi întindeţi crema pe faţă cu mişcări de masaj: dinspre centrul obrazului către exterior, de la bărbie spre gât (5 minute). În final, "ardeţi-vă" câteva palme, pentru a stimula circulaţia sângelui. Cine practică zilnic acest tip de masaj facial (părţile mai lăsate ale obrazului pot fi bătute ca aluatul, folosind degetele sau dosul palmelor) nu va mai avea probleme cu oboseala epidermei. Măştile zilnice cu miere proaspătă de albine, precum şi cele săptămânale cu praf de argilă + apă + câteva picături de suc de lămâie, castravete sau fructe, au acelaşi efect benefic de înviorare.
Ochi obosiţi, urme de insomnie şi lacrimi? Apelaţi la gheaţa din frigider!
Lipsa de somn suficient, la fel ca supărarea cu lacrimi, umflă ochii şi bosumflă obrazul. Ce puteţi face pentru a îndrepta situaţia? Mai întâi demachiaţi-vă conştiincios, apoi apelaţi la cuburi de gheaţă din frigider, comprese cu apă rece, pliculeţe cu ceai chinezesc sau rusesc, opărite şi răcite, felii de cartof crud sau rotocoale de castraveţi. Aşezaţi-le pe pungile de sub ochi şi pe pleoape şi aşteptaţi să-şi facă efectul, circa 15 minute, stând în timpul acesta întinse la pat. Pasul doi: aplicaţi în zona ochilor o cremă uşoară sau o cremă specială antirid şi masaţi-o cu vârful degetelor, efectuând mişcări circulare către exterior, pentru a activa vasele limfatice. În sfârşit, 2-3 picături de colir sau de ceai de albăstrele puse în ochi vă vor înviora privirea. Un sfat final: dacă vă temeţi că din pricina stării dvs. interioare riscaţi să plângeţi, chiar şi fără motiv, folosiţi un rimel rezistent la apă şi nu plecaţi de acasă fără o cutie de pudră compactă în poşetă şi o dischetă demachiantă. Urmele lacrimilor se şterg uşor cu discheta, iar nasul (roşu) se pudrează de două ori.