Tratamente naturiste pentru durerile reumatice
* Se curăţă 1 kg de mere, iar cojile se pun la uscat pe o pânză. După ce s-au uscat, se pisează, apoi se cern printr-o sită. Din această pulbere se ia o lingură care se fierbe timp de 5-7 minute într-un litru de apă. Se strecoară şi se consumă 5 pahare pe zi.
* Se face un amestec din 50 g frunze de frasin, 50 g frunze de mesteacăn, 50 g flori de soc, 20 g fructe de ienupăr, 50 g teci de fasole, 50 g salcie, din care se ia o lingură şi se pune la fiert, timp de 5 minute, într-un litru de apă. Se acoperă vasul, se strecoară ceaiul şi se consumă 3 ceaiuri pe zi.
* Infuzie din flori de soc, obţinută din 1-2 linguri de flori la o cană de apă. Se recomandă consumul a 3-4 căni pe zi.
* Infuzie din frunze de mesteacăn, obţinută din 2 g de plantă la 250 ml apă. Se fierbe 10-15 minute, se dă la o parte de pe foc, se adaugă un vârf de cuţit bicarbonat de sodiu, iar după 6 ore se strecoară şi se consumă câte o jumătate de cană la un interval de 4 ore.
* Infuzie din frunze de tarhon, preparată dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Se strecoară şi se consumă, neîndulcită, câte 2-3 căni pe zi.
* Se prepară o infuzie din frunze de frasin (2 linguri plantă la o cană de apă), care se strecoară şi se consumă câte 3 căni pe zi.
* Boasca rămasă după stoarcerea strugurilor este foarte bună pentru calmarea durerilor reumatismale. Se pune puţină boască pe o pânză cu care se acoperă încheietura bolnavă.
* Un pumn de flori de liliac, puse la macerat într-o jumătate de litru de ulei timp de 15 zile, constituie un eficient calmant pentru durerile reumatismale.
* Cataplasmele cu mălai opărit sunt foarte eficiente în calmarea durerilor reumatice. Se aplică pe locul dureros seara şi se ţin până a doua zi dimineaţă.
* Se amestecă 12 aspirine pisate şi 15 muguri de brad în jumătate de litru spirt medicinal. Preparatul se ţine la macerat 7 zile, după care se fricţionează zonele dureroase.
* Se iau 6 ardei nu foarte iuţi şi se pun la macerat într-o jumătate de litru de spirt medicinal, timp de 14 zile. După trecerea celor 14 zile se filtrează şi se fricţionează locurile dureroase.
* 40 g cimbru se pun la macerat în 200 ml ulei şi se lasă astfel 15 zile la soare. Cu acest preparat obţinut se fac frecţii seara, înainte de culcare.
* Se iau două rădăcini de hrean, se dau prin răzătoarea mică şi se stropesc cu 3-4 linguri de spirt medicinal. Se pune hreanul pe o bucată de ţesătură de lână şi se bandejează locul dureros (15-20 minute, seara, după care se dă jos). Această operaţie se repetă timp de 6 seri la rând, înlocuind de fiecare dată hreanul.
* 10 sâmburi de migdale se pisează, amestecându-se cu o lingură de untură topită până se obţine o pastă. Această pastă se aplică pe locurile dureroase, se acoperă cu un plasture şi se păstrează toată noaptea.
ALEXANDRU BUTOI - str. Emil Gârleanu nr. 13, bl. A9, sc. 2, ap. 43, sector 3, Bucureşti
Dureri de cap, zăbăluţă, alopecie, ţiuituri în urechi...
* Când vă treziţi cu dureri de cap, nu luaţi imediat un antinevralgic. Încercaţi mai întâi aşa: strângeţi în dinţi un creion câteva minute.
* Dacă v-a apărut mugurel sau zăbăluţă (o micoză la colţul buzelor) folosiţi - până dispare - adică 2-3 săptămâni, ulei de sâmburi şi coajă de grepfruit. Ungeţi uşor colţul buzelor, de 2-3 ori pe zi.
* Dacă simţiţi că o să vă apară bubiţe de febră (mâncărimi, usturimi) în jurul buzelor, desfaceţi o păstaie de vanilie, scoateţi cât o unghie din seminţele ei (cele ce se pun în prăjituri) şi aplicaţi pe locul dureros. Uşurează, dar nu vindecă. Împiedică apariţia bubiţelor.
* Ca să înceteze căderea părului, frecaţi cu buricele degetelor, ori de câte ori vă vine în minte, pielea capului. Astfel se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi după câtva timp, veţi constata rezultatele. Aveţi grijă şi să nu aveţi anemie. Ea produce căderea părului şi trebuie tratată medical.
* În ce priveşte tratamentul ţiuiturilor în urechi (tinitus, acufene) am găsit într-o revistă germană următorul leac. Îl reproduc: "Poate ajuta un leac din medicina populară rusă: amestecaţi o ceapă tăiată, căreia i-aţi păstrat şi coaja, cu o linguriţă de chimen. Încălziţi amestecul la foc mic, timp de 10 minute. Nu trebuie să fiarbă! Lăsaţi să se răcească şi pasaţi prin tifon. Din această soluţie, preparată zilnic, puneţi de 3 ori pe zi, 2-3 picături în fiecare ureche. Chiar dacă tinitus a dispărut, trebuie să continuaţi încă trei zile".
LIDIA MĂRGĂRIT - Chemin de Montétan 7, 1004, Lausanne, Elveţia
Cel mai bun întăritor sunt băile cu frunze de nuc. Eu aşa mi-am înzdrăvenit copilul, pe care-l născusem de 2700 g. Şi nu am avut nici lapte la sân.
Pentru copiii cu deranjamente stomacale, se ia o franzelă, se taie felii, se face pesmet la cuptor şi se cerne. Se iau 2-3 mere, se dau pe răzătoarea de sticlă sau plastic, se amestecă cu pesmetul şi i se dau copilului să mănânce. Eu am avut nouă internări în spital cu copilul, care mereu se deranja la stomac, până n-am început cu pesmet şi mere, n-am scăpat. Acum, mulţumesc lui Dumnezeu, am şi nepoţi.
Pentru păr rar
Într-o sticlă de 1/2 l se pun circa 1/4 dintr-o căpăţână de usturoi bine pisat, peste care se toarnă petrol lampant. Se lasă la macerat circa 10-12 zile, agitându-se din când în când. După acest interval, cu o oră înainte de spălare, se masează bine pielea capului cu soluţia de usturoi. Se leagă capul cu un batic, iar după o oră te speli normal. Tratamentul trebuie continuat înainte de orice spălare pe cap. Se masează capul cu petrol, usturoiul se lasă în sticlă, el se lasă la fund. Părul se îndeseşte 100%, apare mai întâi un pufuleţ, care se transformă în păr.
CLAUDIA - Târgu-Frumos, Iaşi
Mulţumim întregului colectiv al "Formulei AS", că ne dă asemenea prilejuri să ne ajutăm între noi, oamenii. Dumnezeu să ne ajute la toţi!
Trei reţete sigure
* Pentru respiraţie urât mirositoare
Când respiraţia urât mirositoare provine de la stomac, se folosesc hrean şi urzicuţă. Sau se face un ceai din 30 g seminţe de anason, 30 g seminţe de chimen şi 30 g frunze de mentă bună. Gargară zilnic.
* Pentru nevroză isterică
Se amestecă 20 g rădăcini de valeriană cu 20 g rizomi de genţiană, 20 g frunze de rotungioară, 20 g frunze şi flori de levănţică, 20 g frunze de roiniţă, 20 g frunze de virnanţ; trei linguriţe de amestec se fierb cu 3 căni apă, se strecoară şi se beau câte 3 ceşti de ceai cald.
* Pentru blenoragie
Iritaţia se remediază cu ceaiul făcut din 20 g frunze de nuc, cu 40 g sunătoare, şi cu 40 g fructe de ienupăr. Se fierbe o linguriţă de amestec cu o cană de apă, timp de 10 minute. Se strecoară. Se beau zilnic 2-3 ceşti de ceai cald.
Multă sănătate!
MARILENA DOINA ŞTEFAN - Târgovişte
Faţete ale bolii numite cancer
După patru ani de la confruntarea cu cancerul, timp în care am mâncat numai legume, fructe şi cereale, de Crăciun, am mâncat şi carne. După o săptămână, a apărut un blocaj la nivelul colonului. După un control medical, am aflat cu uimire că tumora care consideram că nu mai există şi-a recăpătat forma şi dimensiunile de odinioară. Am trecut imediat la un regim dur de înfometare şi, încet-încet, în câteva zile, totul a revenit la normal. Deci, celulele de cancer nu au murit, aşa cum am crezut (răsturnând tot ce ştiam şi citisem până acum despre esenţa metodelor propuse de Gerson, Günter, Breuss, Valeriu Popa) ci s-au golit de conţinut, devenind inactive, mici şi greu de depistat.
De curând, am auzit la radio că un grup de medici-cercetători britanici au descoperit că celulele canceroase se dezvoltă cu ajutorul unor proteine. Eu am scris despre acest lucru în articolul "Te poţi vindeca de cancer şi fără operaţie", ce a apărut în nr. 655 al revistei "Formula AS". Propunerea lor este să se creeze un medicament care să distrugă aceste proteine înainte ca ele să ajungă să fie folosite de celulele de cancer.
Eu vă propun ceva ce se poate face chiar acum şi foarte eficient: să se renunţe la toate alimentele de origine animală (proteine animale) şi să se treacă la vegetarianism. Mulţi vor zâmbi, dar această metodă de vindecare are rezultate sigure în toate formele de cancer, indiferent de stadiul bolii (mai puţin stadiul final, când citostaticele şi morfina reacţionează violent cu sucul de legume). Metastazele sunt primele care devin inactive, după 3-4 luni, iar tumorile primare şi recidivele ceva mai târziu, după 7-8 luni. Inactive şi fără să mai reprezinte un pericol de moarte, acum, celulele de cancer pot fi mai uşor distruse pe alte căi: chimioterapie, fitoterapie sau alte metode ce vor fi descoperite în viitor.
Vegetarianismul înseamnă şi altceva: sănătatea pe care ne-o dorim atât de mult (să trăim fără teama de SIDA, leucemie, hepatite virale, TBC etc.) devine realitate. În corpul unui vegetarian, microbii, bacteriile, virusurile, ciupercile nu supravieţuiesc datorită pH-ului alcalin al lichidelor din organism. Diabetul, litiazele nu mai apar, pentru că dispar cauzele care le produc. Sângele devine extrem de fluid, curat, fără grăsimi şi colesterol şi, în acest fel, nu mai există boli de inimă şi ale vaselor de sânge. De fapt, noi ne îmbolnăvim din cauza alimentelor, pentru că nici până acum nu am învăţat să ne hrănim corect. Vă mulţumesc,
CONSTANTIN BÂRSAN
Despre prostată şi tratarea ei
În luna februarie s-a publicat în "Formula AS" un articol despre prostată şi tratarea ei. Îmi permit să completez informaţiile faţă de această problemă şi să fac o sugestie, pornită din experienţa mea. În urmă cu 3 ani, au apărut problemele. Mă sculam o dată pe noapte pentru urinat. Jetul urinar era mai slab. Aceste probleme nu mă deranjau. Am făcut analiza PSA, care mi-a ieşit 16. Desigur, m-am îngrijorat. Mi s-a sugerat să iau Prostamol 1. Aşa am făcut, apoi am continuat cu Prostatofort. Analizele le-am repetat des, dar PSA-ul a fost în limitele 12, 10, 8, în aceşti doi ani. Eram decis să mă operez, deoarece organismul nu răspundea la tratament. Am încercat cu medicamentul Duodart, o pastilă zilnic. După două luni, PSA-ul a fost 3,5 deci normal. Am mai urmat o lună cu Duodart, şi PSA-ul a fost 3. Acum continui tratamentul care trebuie ţinut toată viaţa. Nu sunt cadru medical, nu sunt producător de medicamente, farmacist, nu fac reclamă. În cazul meu, tratamentul a dat roade. Cred că merită să încercaţi şi dvs. Mult succes şi sănătate.
prof. ŞT. ROPCEA