Dieta de 1000 de calorii
Mic dejun (la alegere): 40 g fulgi de ovăz (grâu), 100 ml lapte, 50 g fructe de sezon; o felie subţire de pâine neagră unsă cu unt, 20 g caşcaval, câteva felii de castraveţi.
Prima zi: * Prânz - 100 g brânză de vaci amestecată cu puţină apă minerală, 3 linguri de verdeaţă, sare, piper, 1 felie de pâine neagră. Ca băutură: 200 ml suc de portocale fără zahăr. * Cina: o felie de pâine neagră unsă subţire cu unt, 20 g caşcaval slab, o roşie.
A doua zi: * Prânz - 100 g brânză de vaci, amestecată cu apă minerală, verdeaţă, puţină ceapă tocată mărunt. Se serveşte cu 200 g cartofi fierţi în coajă. * Cina: 1 felie de pâine neagră unsă cu muştar, 1 felie de parizer, 200 ml kefir.
Dieta de 1200 de calorii
Mic dejun (identic cu cel precedent).
Prima zi: * Prânz - se fierbe o bucată de file de peşte în apă în care am pus boabe de muştar, sare şi foi de dafin. 2 linguri de smântână se amestecă cu sare, puţin muştar şi se toarnă peste peşte. Se serveşte cu 100 g cartofi fierţi, salată verde. * Cina: 1 felie de pâine neagră unsă subţire cu unt, 1 felie de şuncă slabă, castraveţi, 100 ml iaurt.
A doua zi: * Prânz - 150 g piept de pui se călesc într-o linguriţă de ulei. Se adaugă sare, puţin usturoi şi sos de soia. Se serveşte cu 40 g orez fiert şi presărat cu pătrunjel verde. * Cina: o chiflă graham se unge cu puţină brânză topită slabă, castraveţi, 100 ml iaurt.
De reţinut! Beţi cât mai multe lichide, în special apă minerală şi ceai din plante. De asemenea, cafeaua fără zahăr şi, în cantităţi mici, este permisă. Menţionez că reţeta am luat-o din revista ungurească "Tina". Succes!
ILEANA FODOR - Dej, jud. Cluj