Dieta de 1000 de calorii
Mic dejun (la alegere): 40 g fulgi de ovăz (grâu), 100 ml lapte, 50 g fructe de sezon; o felie subțire de pâine neagră unsă cu unt, 20 g cașcaval, câteva felii de castraveți.
Prima zi: * Prânz - 100 g brânză de vaci amestecată cu puțină apă minerală, 3 linguri de verdeață, sare, piper, 1 felie de pâine neagră. Ca băutură: 200 ml suc de portocale fără zahăr. * Cina: o felie de pâine neagră unsă subțire cu unt, 20 g cașcaval slab, o roșie.
A doua zi: * Prânz - 100 g brânză de vaci, amestecată cu apă minerală, verdeață, puțină ceapă tocată mărunt. Se servește cu 200 g cartofi fierți în coajă. * Cina: 1 felie de pâine neagră unsă cu muștar, 1 felie de parizer, 200 ml kefir.
Dieta de 1200 de calorii
Mic dejun (identic cu cel precedent).
Prima zi: * Prânz - se fierbe o bucată de file de pește în apă în care am pus boabe de muștar, sare și foi de dafin. 2 linguri de smântână se amestecă cu sare, puțin muștar și se toarnă peste pește. Se servește cu 100 g cartofi fierți, salată verde. * Cina: 1 felie de pâine neagră unsă subțire cu unt, 1 felie de șuncă slabă, castraveți, 100 ml iaurt.
A doua zi: * Prânz - 150 g piept de pui se călesc într-o linguriță de ulei. Se adaugă sare, puțin usturoi și sos de soia. Se servește cu 40 g orez fiert și presărat cu pătrunjel verde. * Cina: o chiflă graham se unge cu puțină brânză topită slabă, castraveți, 100 ml iaurt.
De reținut! Beți cât mai multe lichide, în special apă minerală și ceai din plante. De asemenea, cafeaua fără zahăr și, în cantități mici, este permisă. Menționez că rețeta am luat-o din revista ungurească "Tina". Succes!
ILEANA FODOR - Dej, jud. Cluj