Dieta-fulger cu brânză și iaurt

Cititor Formula AS
În cele ce urmează, vă prezint două diete ungurești, în urma că­rora se pierde din greutate circa 1/2 kg pe zi.

Dieta de 1000 de calorii

Mic dejun (la alegere): 40 g fulgi de ovăz (grâu), 100 ml lapte, 50 g fructe de se­zon; o felie subțire de pâine neagră unsă cu unt, 20 g caș­caval, câteva felii de cas­traveți.
Prima zi: * Prânz - 100 g brânză de vaci ames­te­cată cu puțină apă mi­ne­rală, 3 lin­guri de verdeață, sa­re, pi­per, 1 felie de pâi­ne nea­gră. Ca bău­tură: 200 ml suc de portocale fără zahăr. * Cina: o felie de pâi­ne neagră unsă subțire cu unt, 20 g caș­ca­val slab, o roșie.
A doua zi: * Prânz - 100 g brânză de vaci, amestecată cu apă minerală, ver­dea­ță, puțină ceapă tocată mărunt. Se ser­veș­te cu 200 g cartofi fierți în coajă. * Cina: 1 felie de pâine neagră unsă cu muștar, 1 felie de parizer, 200 ml kefir.

Dieta de 1200 de calorii

Mic dejun (identic cu cel prece­dent).
Prima zi: * Prânz - se fierbe o buca­tă de file de pește în apă în care am pus boabe de muștar, sare și foi de da­fin. 2 linguri de smântână se ames­tecă cu sare, puțin muștar și se toarnă peste peș­te. Se servește cu 100 g car­tofi fierți, salată verde. * Cina: 1 felie de pâine neagră un­să subțire cu unt, 1 felie de șuncă slabă, castraveți, 100 ml iaurt.
A doua zi: * Prânz - 150 g piept de pui se călesc într-o lin­guriță de ulei. Se adaugă sare, puțin usturoi și sos de soia. Se servește cu 40 g orez fiert și presărat cu pătrunjel verde. * Cina: o chiflă graham se unge cu puțină brânză to­pită slabă, castraveți, 100 ml iaurt.
De reținut! Beți cât mai multe li­chi­de, în special apă minerală și ceai din plante. De asemenea, cafeaua fără za­hăr și, în cantități mici, este permisă. Menționez că rețeta am luat-o din re­vis­ta ungurească "Tina". Succes!

ILEANA FODOR - Dej, jud. Cluj