(Pentru piele sensibilă şi uscată)
Mod de preparare şi folosire: 5 g ceară de albine, 15 g lanolină şi 5 g unt de cacao (primul ingredient se găseşte în piaţă, la apicultori, iar ultimele două la farmacie) se topesc pe un vas cu apă în clocot. Se adaugă 40 g ulei aromat de muşeţel (fie îl cumpăraţi din comerţ, fie îl preparaţi acasă, din florile plantei puse într-o sticlă, acoperite cu untdelemn de soia şi lăsate la macerat). Se încălzeşte preparatul obţinut la 60 de grade, apoi se trage pe marginea plitei. Separat, se amestecă 40 ml ceai proaspăt de muşeţel (infuzie preparată în prealabil) cu 5 picături de tinctură de muşeţel (există în comerţ sau se prepară acasă, din planta acoperită cu alcool) şi 1/2 linguriţă de miere. Se pun şi ele la încălzit până la 60 de grade, după care se toarnă în ceara topită şi se amestecă bine, până ce se obţine o cremă omogenă. Puneţi-o în recipiente mai mici şi păstraţi-le la rece. Se foloseşte prin aplicarea pe locurile cu probleme. Are efect excepţional.