Mai precis, ultima masă a zilei trebuie să fie la ora 18, după care nu se mai mănâncă nimic până a doua zi. La început, s-ar putea să găsiţi dificil acest tip de dietă şi să vă lăsaţi încolţiţi de foame. Perseveraţi! Obişnuinţa vine în câteva zile, iar rezultatele merită efortul depus. Până la ora 18, aveţi voie două sau trei mese "mari". După ora "fatidică", sunt permise doar apă plată, apă minerală, ceaiuri din plante fără zahăr, ori sucuri de legume şi fructe foarte sărace în calorii (cum ar fi sucul de roşii sau de grepfruit). Potrivit nutriţioniştilor, lipsa cinei aduce nenumărate beneficii:
* Slăbiţi kilogram după kilogram. Dacă nu mâncaţi seara, corpul va începe să ardă din grăsimea aflată în "depozite". Dar cu răbdare, pentru că rezultatele vor fi vizibile doar în timp.
* Menţinerea unui program de alimentaţie va avea ca rezultat mai puţină grăsime şi mai mult ţesut muscular, îmbunătăţirea elasticităţii pielii, a sistemului imunitar şi cardiovascular.
* Sărind peste cină, energia pe care organismul o foloseşte pentru a digera hrana este utilizată pentru eliminarea toxinelor, pentru regenerarea celulelor şi echilibrarea nivelului hormonilor. Astfel, procesul de îmbătrânire încetineşte, pentru că nivelul corect al hormonilor este esenţial pentru un corp tânăr şi sănătos.
* Un somn mai bun - când mergem la culcare cu stomacul gol, corpul produce melatonina, hormonul somnului. Iar dormitul suficient (8 ore!) este esenţial pentru o siluetă subţire.