Săriți peste masa de seară

Iulia Vlad
"Săritul" peste cină este o foarte eficientă metodă de a scăpa de kilogramele în plus, afirmă nutrițio­niș­tii americani.

Mai precis, ultima masă a zilei trebuie să fie la ora 18, după care nu se mai mănâncă nimic până a doua zi. La început, s-ar putea să găsiți dificil acest tip de dietă și să vă lăsați încolțiți de foa­me. Perseve­rați! Obiș­nuin­ța vine în câteva zile, iar re­zul­­tatele merită efor­tul depus. Până la ora 18, aveți voie două sau trei mese "mari". După ora "fati­dică", sunt permise doar apă plată, apă minerală, ceaiuri din plante fără zahăr, ori sucuri de legume și fructe foarte sărace în calorii (cum ar fi sucul de roșii sau de grepfruit). Potri­vit nutri­ționiștilor, lipsa cinei aduce nenumă­rate beneficii:
* Slăbiți kilogram după kilogram. Dacă nu mâncați seara, corpul va în­ce­pe să ardă din grăsimea aflată în "depo­zite". Dar cu răbdare, pentru că rezulta­tele vor fi vizibile doar în timp.
* Menținerea unui program de ali­mentație va avea ca rezultat mai pu­țină grăsime și mai mult țesut mus­cular, îm­bunătățirea elastici­tății pielii, a siste­mu­lui imunitar și cardiovascular.
* Sărind peste cină, energia pe care organismul o folosește pentru a digera hrana este utilizată pentru eliminarea to­xinelor, pentru rege­nerarea celulelor și echilibrarea ni­velului hormonilor. Astfel, procesul de îmbătrânire înceti­neș­te, pentru că nivelul corect al hor­mo­­nilor este esențial pentru un corp tâ­năr și sănătos.
* Un somn mai bun - când mergem la culcare cu stomacul gol, corpul pro­duce melatonina, hormonul somnului. Iar dormitul suficient (8 ore!) este esen­țial pentru o siluetă subțire.