Mai precis, ultima masă a zilei trebuie să fie la ora 18, după care nu se mai mănâncă nimic până a doua zi. La început, s-ar putea să găsiți dificil acest tip de dietă și să vă lăsați încolțiți de foame. Perseverați! Obișnuința vine în câteva zile, iar rezultatele merită efortul depus. Până la ora 18, aveți voie două sau trei mese "mari". După ora "fatidică", sunt permise doar apă plată, apă minerală, ceaiuri din plante fără zahăr, ori sucuri de legume și fructe foarte sărace în calorii (cum ar fi sucul de roșii sau de grepfruit). Potrivit nutriționiștilor, lipsa cinei aduce nenumărate beneficii:
* Slăbiți kilogram după kilogram. Dacă nu mâncați seara, corpul va începe să ardă din grăsimea aflată în "depozite". Dar cu răbdare, pentru că rezultatele vor fi vizibile doar în timp.
* Menținerea unui program de alimentație va avea ca rezultat mai puțină grăsime și mai mult țesut muscular, îmbunătățirea elasticității pielii, a sistemului imunitar și cardiovascular.
* Sărind peste cină, energia pe care organismul o folosește pentru a digera hrana este utilizată pentru eliminarea toxinelor, pentru regenerarea celulelor și echilibrarea nivelului hormonilor. Astfel, procesul de îmbătrânire încetinește, pentru că nivelul corect al hormonilor este esențial pentru un corp tânăr și sănătos.
* Un somn mai bun - când mergem la culcare cu stomacul gol, corpul produce melatonina, hormonul somnului. Iar dormitul suficient (8 ore!) este esențial pentru o siluetă subțire.