În cei 25 de ani de când există, multe iniţiative, subiecte şi rubrici ale "Formulei AS" au fost însuşite şi de alte publicaţii româneşti, după ce şi-au dovedit în paginile revistei noastre, capacitatea de a interesa cititorii, indiferent de vârstă şi nivel de educaţie, îmbinând tradiţia cu tendinţele secolului XXI. Spre deosebire de o mulţime de alte reviste, broşuri şi cărţi, care au compilat din colecţia "Formula AS" subiecte "vandabile", fără să pomenească sursa, volumul pe care vi-l recomand azi e în afara oricărei bănuieli de plagiat. E o traducere - păstrând splendida concepţie grafică şi ilustraţiile originalului - după "Le Petit Larousse des secrets & astuces de grandsméres" (2013), alcătuit de opt autoare franţuzoaice şi o echipă tehnică ultraprofesionistă. Se ştie că Editura Larousse, specializată pe dicţionare şi enciclopedii ilustrate, e de 164 de ani o firmă de încredere, cu o producţie tot mai diversificată de lucrări de referinţă, acoperind toate domeniile, de la arte şi ştiinţe la gastronomie, modă şi loisir. Faptul că au publicat şi o asemenea carte cu sfaturi practice de pe vremea când lumea nu era încă sufocată de chimicale, mase plastice şi medicamente de sinteză arată o tendinţă generală de întoarcere la produse naturale, ieftine şi cu multiple întrebuinţări, fără efecte nocive pentru om şi mediu. Dacă multe din soluţiile ingenioase şi sănătoase le-aţi putut citi şi în paginile revistei noastre, la rubricile de sănătate, îngrijire corporală sau în cea intitulată chiar "Străbunica ştie tot" - e încă un semn al pionieratului Sânzianei Pop în materie de tendinţe; mai mult, sumarul unui volum apărut acum patru ani în colecţia "Biblioteca Formula AS" şi intitulat "Străbunica ştie tot" e structurat aproape la fel cu acela ulterior al ediţiei Larousse pe care vi-o recomand acum. Sfaturile folositoare din aceasta sunt grupate şi subdivizate pe "probleme" cu care se confruntă tot omul în casa lui, în bucătărie, în inerentele neplăceri fizice, în dorinţa de a arăta bine. În general ele se bazează pe 16 produse ce n-ar trebui să lipsească din gospodărie, fiindcă au multe utilizări. Între acestea - usturoiul, mierea, lămâia, oţetul, drojdia de bere, uleiul de măsline, argila, lavanda, bicarbonatul de sodiu. Fiind uşor de procurat, autoarele ne învaţă şi cum să alegem din avalanşa de oferte de pe rafturile magazinelor produsul cel mai bun şi cum să-l păstrăm pentru a-şi conserva proprietăţile. Aţi citit recent şi în "Formula AS" cât de util poate fi bicarbonatul de sodiu despre care se ştia în general doar că e bun pentru arsuri gastrice şi că face să crească prăjiturile. Aflăm şi că, adăugat în apa în care fierb legumele, absoarbe mirosurile, accelerează gătirea şi le face mai uşor digerabile. Sau că, pus în maşina de spălat, dezinfectează în profunzime rufele. Că poate înlocui produsele de curăţare toxice pentru cadă, chiuvetă şi pardosea, iar în grădină e eficient împotriva paraziţilor de plante şi a mucegaiurilor, fiind în plus şi complet biodegradabil. Mi-a folosit să aflu şi că o coajă de lămâie ţine departe pisica de plantele de apartament (am verificat şi funcţionează) sau că există mai multe feluri de drojdie de bere, fiecare cu întrebuinţările ei. Am învăţat multe şi din capitolul Gospodărie, organizat pe teme, din care nu lipsesc sfaturi utile pentru îngrijirea copiilor şi a animalelor de companie, pentru pregătirile de călătorie, curăţarea aparatelor casnice şi întreţinerea maşinilor. De fapt, toate Secretele Bunicii sunt trucuri verificate, ieftine şi neprimejdioase pentru a uşura munca gospodinelor. De aceea cred că oricare dintre ele s-ar bucura să primească volumul ca dar de primăvară, deşi a trecut şi Mărţişorul, şi 8 Martie.
Selecţia "Formula AS"
* "Secretele bunicii. 800 de sfaturi practice. Sănătate, frumuseţe, bucătărie, gospodărie, grădină", traducere de Anca Calangiu, Editura Litera (tel. 021/319.63.90), 352 p.
În cei 25 de ani de când există, multe iniţiative, subiecte şi rubrici ale "Formulei AS" au fost însuşite şi de alte publicaţii româneşti, după ce şi-au dovedit în paginile revistei noastre, capacitatea de a interesa cititorii, indiferent de vârstă şi nivel de educaţie, îmbinând tradiţia cu tendinţele secolului XXI. Spre deosebire de o mulţime de alte reviste, broşuri şi cărţi, care au compilat din colecţia "Formula AS" subiecte "vandabile", fără să pomenească sursa, volumul pe care vi-l recomand azi e în afara oricărei bănuieli de plagiat. E o traducere - păstrând splendida concepţie grafică şi ilustraţiile originalului - după "Le Petit Larousse des secrets & astuces de grandsméres" (2013), alcătuit de opt autoare franţuzoaice şi o echipă tehnică ultraprofesionistă. Se ştie că Editura Larousse, specializată pe dicţionare şi enciclopedii ilustrate, e de 164 de ani o firmă de încredere, cu o producţie tot mai diversificată de lucrări de referinţă, acoperind toate domeniile, de la arte şi ştiinţe la gastronomie, modă şi loisir. Faptul că au publicat şi o asemenea carte cu sfaturi practice de pe vremea când lumea nu era încă sufocată de chimicale, mase plastice şi medicamente de sinteză arată o tendinţă generală de întoarcere la produse naturale, ieftine şi cu multiple întrebuinţări, fără efecte nocive pentru om şi mediu. Dacă multe din soluţiile ingenioase şi sănătoase le-aţi putut citi şi în paginile revistei noastre, la rubricile de sănătate, îngrijire corporală sau în cea intitulată chiar "Străbunica ştie tot" - e încă un semn al pionieratului Sânzianei Pop în materie de tendinţe; mai mult, sumarul unui volum apărut acum patru ani în colecţia "Biblioteca Formula AS" şi intitulat "Străbunica ştie tot" e structurat aproape la fel cu acela ulterior al ediţiei Larousse pe care vi-o recomand acum. Sfaturile folositoare din aceasta sunt grupate şi subdivizate pe "probleme" cu care se confruntă tot omul în casa lui, în bucătărie, în inerentele neplăceri fizice, în dorinţa de a arăta bine. În general ele se bazează pe 16 produse ce n-ar trebui să lipsească din gospodărie, fiindcă au multe utilizări. Între acestea - usturoiul, mierea, lămâia, oţetul, drojdia de bere, uleiul de măsline, argila, lavanda, bicarbonatul de sodiu. Fiind uşor de procurat, autoarele ne învaţă şi cum să alegem din avalanşa de oferte de pe rafturile magazinelor produsul cel mai bun şi cum să-l păstrăm pentru a-şi conserva proprietăţile. Aţi citit recent şi în "Formula AS" cât de util poate fi bicarbonatul de sodiu despre care se ştia în general doar că e bun pentru arsuri gastrice şi că face să crească prăjiturile. Aflăm şi că, adăugat în apa în care fierb legumele, absoarbe mirosurile, accelerează gătirea şi le face mai uşor digerabile. Sau că, pus în maşina de spălat, dezinfectează în profunzime rufele. Că poate înlocui produsele de curăţare toxice pentru cadă, chiuvetă şi pardosea, iar în grădină e eficient împotriva paraziţilor de plante şi a mucegaiurilor, fiind în plus şi complet biodegradabil. Mi-a folosit să aflu şi că o coajă de lămâie ţine departe pisica de plantele de apartament (am verificat şi funcţionează) sau că există mai multe feluri de drojdie de bere, fiecare cu întrebuinţările ei. Am învăţat multe şi din capitolul Gospodărie, organizat pe teme, din care nu lipsesc sfaturi utile pentru îngrijirea copiilor şi a animalelor de companie, pentru pregătirile de călătorie, curăţarea aparatelor casnice şi întreţinerea maşinilor. De fapt, toate Secretele Bunicii sunt trucuri verificate, ieftine şi neprimejdioase pentru a uşura munca gospodinelor. De aceea cred că oricare dintre ele s-ar bucura să primească volumul ca dar de primăvară, deşi a trecut şi Mărţişorul, şi 8 Martie.
În cei 25 de ani de când există, multe iniţiative, subiecte şi rubrici ale "Formulei AS" au fost însuşite şi de alte publicaţii româneşti, după ce şi-au dovedit în paginile revistei noastre, capacitatea de a interesa cititorii, indiferent de vârstă şi nivel de educaţie, îmbinând tradiţia cu tendinţele secolului XXI. Spre deosebire de o mulţime de alte reviste, broşuri şi cărţi, care au compilat din colecţia "Formula AS" subiecte "vandabile", fără să pomenească sursa, volumul pe care vi-l recomand azi e în afara oricărei bănuieli de plagiat. E o traducere - păstrând splendida concepţie grafică şi ilustraţiile originalului - după "Le Petit Larousse des secrets & astuces de grandsméres" (2013), alcătuit de opt autoare franţuzoaice şi o echipă tehnică ultraprofesionistă. Se ştie că Editura Larousse, specializată pe dicţionare şi enciclopedii ilustrate, e de 164 de ani o firmă de încredere, cu o producţie tot mai diversificată de lucrări de referinţă, acoperind toate domeniile, de la arte şi ştiinţe la gastronomie, modă şi loisir. Faptul că au publicat şi o asemenea carte cu sfaturi practice de pe vremea când lumea nu era încă sufocată de chimicale, mase plastice şi medicamente de sinteză arată o tendinţă generală de întoarcere la produse naturale, ieftine şi cu multiple întrebuinţări, fără efecte nocive pentru om şi mediu. Dacă multe din soluţiile ingenioase şi sănătoase le-aţi putut citi şi în paginile revistei noastre, la rubricile de sănătate, îngrijire corporală sau în cea intitulată chiar "Străbunica ştie tot" - e încă un semn al pionieratului Sânzianei Pop în materie de tendinţe; mai mult, sumarul unui volum apărut acum patru ani în colecţia "Biblioteca Formula AS" şi intitulat "Străbunica ştie tot" e structurat aproape la fel cu acela ulterior al ediţiei Larousse pe care vi-o recomand acum. Sfaturile folositoare din aceasta sunt grupate şi subdivizate pe "probleme" cu care se confruntă tot omul în casa lui, în bucătărie, în inerentele neplăceri fizice, în dorinţa de a arăta bine. În general ele se bazează pe 16 produse ce n-ar trebui să lipsească din gospodărie, fiindcă au multe utilizări. Între acestea - usturoiul, mierea, lămâia, oţetul, drojdia de bere, uleiul de măsline, argila, lavanda, bicarbonatul de sodiu. Fiind uşor de procurat, autoarele ne învaţă şi cum să alegem din avalanşa de oferte de pe rafturile magazinelor produsul cel mai bun şi cum să-l păstrăm pentru a-şi conserva proprietăţile. Aţi citit recent şi în "Formula AS" cât de util poate fi bicarbonatul de sodiu despre care se ştia în general doar că e bun pentru arsuri gastrice şi că face să crească prăjiturile. Aflăm şi că, adăugat în apa în care fierb legumele, absoarbe mirosurile, accelerează gătirea şi le face mai uşor digerabile. Sau că, pus în maşina de spălat, dezinfectează în profunzime rufele. Că poate înlocui produsele de curăţare toxice pentru cadă, chiuvetă şi pardosea, iar în grădină e eficient împotriva paraziţilor de plante şi a mucegaiurilor, fiind în plus şi complet biodegradabil. Mi-a folosit să aflu şi că o coajă de lămâie ţine departe pisica de plantele de apartament (am verificat şi funcţionează) sau că există mai multe feluri de drojdie de bere, fiecare cu întrebuinţările ei. Am învăţat multe şi din capitolul Gospodărie, organizat pe teme, din care nu lipsesc sfaturi utile pentru îngrijirea copiilor şi a animalelor de companie, pentru pregătirile de călătorie, curăţarea aparatelor casnice şi întreţinerea maşinilor. De fapt, toate Secretele Bunicii sunt trucuri verificate, ieftine şi neprimejdioase pentru a uşura munca gospodinelor. De aceea cred că oricare dintre ele s-ar bucura să primească volumul ca dar de primăvară, deşi a trecut şi Mărţişorul, şi 8 Martie.
Alte articole din acest numar
- TUDOR GIURGIU - "Mi-am dorit să arăt că pot. Mie şi alor mei"
- Casa din stele
- Răspuns pentru GABI P. - Bucureşti, F. AS 1206 - "Există vreun tratament naturist pentru neuropatie diabetică?"