Mic dejun: o farfurie plină cu urzici opărite (nu fierte) şi un ochi românesc (ou fiert în apă clocotită, fără coajă). Oul poate fi înlocuit cu 50 g caşcaval ras sau 100 g brânză de vaci.
Prânz: o farfurie plină cu urzici opărite, amestecate cu orez fiert.
Cină: o farfurie plină cu urzici opărite, amestecate cu 200 g carne de pui (fiartă sau friptă) şi sucul de la o jumătate de lămâie.
În timpul curei de slăbire se va folosi cât mai puţină sare (poate fi înlocuită cu piper sau alte condimente) şi se vor bea ceaiuri (îndulcite cu zaharină), apă minerală sau apă plată, renunţându-se pe cât se poate la cafea şi ceai negru.
Şi pentru că ingredientul principal îl constituie urzicile, nu numai că se scade în greutate, ci se elimină toxinele, pielea devine mai luminoasă, iar organismul nu resimte atât de puternic celebra anemie de primăvară. Dacă la toate acestea veţi adăuga şi clătirea părului, după spălare, cu ceai concentrat de urzici, atunci veţi fi printre cei care consideră primăvara un anotimp al renaşterii şi nu doar unul de tranziţie.
ADINA B. - Botoşani