Mizați pe urzici!

Cititor Formula AS
Motivul pentru care m-am decis să vă scriu este faptul că a venit primăvara, iar majoritatea fe­mei­lor ies din iarnă cu câteva kilograme în plus. Aș dori să vă propun o rețetă pe care eu o folosesc în fiecare an și care mă ajută să scap ușor de 3-5 kg pe săp­­tămână.

Mic dejun: o far­fu­rie plină cu urzici opă­rite (nu fierte) și un ochi românesc (ou fiert în apă clo­cotită, fără coajă). Oul poate fi înlocuit cu 50 g cașcaval ras sau 100 g brânză de vaci.

Prânz: o farfurie pli­nă cu urzici opă­rite, a­mes­tecate cu orez fiert.

Cină: o farfurie plină cu urzici opă­rite, amestecate cu 200 g carne de pui (fiartă sau friptă) și sucul de la o ju­mătate de lămâie.

În timpul curei de slăbire se va fo­losi cât mai puțină sare (poate fi înlo­cuită cu piper sau alte condimente) și se vor bea ceaiuri (îndulcite cu zaha­rină), apă mi­nerală sau apă plată, re­nunțându-se pe cât se poate la cafea și ceai negru.
Și pentru că ingre­dientul principal îl constituie urzicile, nu numai că se scade în greutate, ci se eli­mi­nă toxi­nele, pielea devi­ne mai lumi­noasă, iar organismul nu resimte atât de puternic cele­bra anemie de primă­vară. Da­că la toate acestea veți adăuga și clătirea părului, du­pă spă­lare, cu ceai concen­trat de ur­zici, atunci veți fi prin­tre cei care consideră primăvara un ano­­timp al renașterii și nu doar unul de tran­ziție.

ADINA B. - Botoșani