Răspunsul e simplu: două căni de ceai alb, băut la mijlocul zilei, scad absorbţia grăsimilor şi intensifică metabolismul. Consumat din vremuri străvechi în China, pentru menţinerea tinereţii şi a sănătăţii, este obţinut din muguri şi frunze tinere ale arborelui Camellia sinensis, rudă bună cu ceaiul negru şi ceaiul verde, însă procesat la minimum, ceea ce îi păstrează o mare cantitate de aminoacizi şi antioxidanţi. Pe lângă sănătate şi pierderea kilogramelor, ceaiul alb vă va oferi şi o stare de relaxare şi claritate mentală. (Se găseşte în comerţ.)
Pentru a-l prepara, puneţi pe foc o cană de apă, şi când clocoteşte, o trageţi deoparte. După un minut, o turnaţi peste două linguriţe de ceai alb. Lăsaţi la infuzat 4-5 minute, acoperit, apoi strecuraţi.